Imagini care îţi taie respiraţia de pe Transalpina. A început deszăpezirea celei mai înalte şosele din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele au avansat trei kilometri în doar câteva ore                                                                FOTO: CNAIR
Utilajele au avansat trei kilometri în doar câteva ore                                                                FOTO: CNAIR

Lucrătorii de la Drumurile Naţionale au început astăzi deszăpezirea celui mai înalt drum din România, Transalpina, spre bucuria proprietarilor de cabane şi pensiuni din zona Rânca.

În doar câteva ore, lucrătorii au avansat aproximativ trei kilometri din porţiunea care trebuie curăţată de zăpadă, cuprinsă între localităţile Rânca şi Obărşia Lotrului.

„Este o lungime totală de aproximativ 25 de kilometri pe care trebuie să intervenim, dar nu peste tot este zăpadă. Pe prima porţiune în care am intervenit astăzi nu am găsit multă zăpadă. 

Au fost ploi calde în ultimele zile, iar zăpada s-a mai topit. O să vedem pe partea umbrită a versantului ce găsim. Astăzi s-a lucrat destul de bine şi s-a avansat în doar câteva ore pe o porţiune de aproximativ trei kilometri“, a precizat Cristi Tudor, responsabilul de comunicarea cu mass media al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

transalpina deszapezire

„Stratul de zapadă va depăşi patru metri“

Nu se ştie cât va dura operaţiunea de deszăpezire, pentru că lucrătorii se aşteaptă să găsească porţiuni cu zăpadă şi de patru metri înălţime.

transalpina deszapezire

„Acţionăm cu două utilaje, două încărcătoare de mare capacitate şi o autofreză. Sunt porţiuni unde se intervine doar cu încărcătoarele, fără autofreză, din cauza pietrelor din zăpadă, unde există risc de accidente. În cazul în care vor fi porţiuni acoperite de gheaţă vom interveni şi cu material antiderapant. Nu putem să precizăm un timp estimativ pentru finalizarea lucrărilor până nu vom ajunge la capătul dinspre Obârşia Lotrului, pentru că zăpada în zona de versant între pasul Urdele şi vârful Cărbunele se pare că este destul de mare. Din discuţiile purtate cu oamenii muntelui, stratul de zapadă va depăşi patru metri, la ce iarnă grea am avut în zona Rânca. Va fi cea mai grea porţiune în care vom acţiona, pentru că este şi pantă şi se acţionează cu utilajele pe coborâre“, a mai precizat Cristi Tudor.

Prefect: „Ne dorim ca pe Transalpina să se poată circula în mini vacanţa de 1 iunie“

 

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, spune că obiectivul este ca pe Transalpina să se poată circula în minivacvanţa de 1 iunie: „Sperăm ca în cel mult o săptămână şi jumătate, circulaţia să fie redeschisă pe toată lungimea drumului. Ne dorim ca pe Transalpina să se poată circula în mini vacanţa de 1 iunie. Să sperăm că vremea va fi favorabilă pentru ca lucrările să se desfăşoare în mod normal“.

Vă mai recomandăm să citiţi

A început deszăpezirea Transalpinei. Prefect: „Obiectivul este ca circulaţia să fie redeschisă până la mini vacanţa de 1 iunie“

Adolescent violat de un tânăr în baia unei săli de jocuri de noroc

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite