Elevii au învăţat să facă oale din lut şi să pregătească gogoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii care au participat la Atelierele de vacanţă” s-au bucurat de activităţi educative şi în acelaşi timp recreative, în peisajul de poveste al Muzeului Arhitecturii Populare din Gorj – Curtişoara.

Proiectul este organizat de Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell” Gorj - Filiala pentru copii în parteneriat cu Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Muzeul Judeţean ”Alexandru Ştefulescu” Gorj. 

„Activităţile desfăşurate în foişorul din curtea muzeului din Curtişoara au început cu arta olăritului – participanţii realizând obiecte din ceramică (îndrumător meşterul Dumitru Coneru), continuând cu icoane pictate pe sticlă şi semne de carte create în tehnica ţeserii de covoare (artista plastică Adriana Vasile) şi finisarea prin pictare a obiectelor de ceramică (cu sprijinul profesoarei de artă decorativă - Daciana Ungureanu). Miercuri şi joi, micii meşteri mari au fost iniţiaţi în pregătirea gogoşilor şi a lipiilor servite cu miere, operaţiunea culinară decurgând după sfaturile doamnei Elena Firescu, de la Muzeul Judeţean. Bineînţeles, în fiecare zi nu au lipsit jocurile zburdalnice şi veselia, bibliotecara Luiza Sandu, coordonatorul proiectului, dovedindu-se un talentat căpitan de echipă“, a spus Viorel Surdoiu, purtătorul de cuvânt al Bobliotecii Judeţene .   

Imagine indisponibilă
Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite