Doi muncitori au fost depistaţi în timp ce munceau „la negru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi muncitori au fost prinşi de inspectorii de muncă în timp ce lucrau pentru o firmă din localitatea Novaci, judeţul Gorj, fără forme legale de angajare.

Angajatorul a fost amendat cu 40.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. 

În perioada 23-27 noiembrie a.c., Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 75 de controale pentru verificarea respectării legislaţiei muncii de către angajatori, fiind aplicate amenzi în cuantum de 55.000 de lei. De asemenea, s-au dispus 87 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate, măsuri ce trebuie duse la îndeplinire, într-un timp stabilit, de către angajatorii sancţionaţi.

”Domeniul construcţiilor rămâne, în continuare, un domeniu cu un grad ridicat de incidenţă a muncii fără forme legale de angajare, motiv pentru care reprezintă un obiectiv permanent în acţiunile inspectorilor de muncă. 

De altfel, verificarea respectării măsurilor de prevenţie şi protecţie în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2 este un obiectiv prioritar zilnic în activitatea instituţiei, 24 din 24 de ore, având loc, în intervalul 23.11.2020-29.11.2020, 67 de astfel de acţiuni la  angajatori cu un număr total de 371 de salariaţi”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite