Doi gorjeni și un sârb, arestați pentru trafic de droguri. Captură de aproape 1,5 milioane de euro VIDEO

0
0

Doi gorjeni și un cetățean sârb au fost arestați sub acuzațiile de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, în urma unei acțiuni a polițiștilor gorjeni.

O parte din captura de droguri FOTO Poliția Română
O parte din captura de droguri FOTO Poliția Română

Ancheta a fost desfășurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj. 

„Astfel, au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Petroșani, județul Hunedoara, a unui bărbat, în timp ce ar fi transportat 93.780 de comprimate dintr-un medicament și 196.770 de comprimate din alt medicament, care ar fi fost disimulate în 5 cutii de carton și depozitate într-un autoturism, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro.

Totodată, în urma constatării infracțiunii flagrante, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 23.840 de euro, respectiv 5.850 de lei, 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj. 

Medicamentele sunt în categoria drogurilor de risc

Oamenii legii au transmis că Alprazolam și Clonazepam, substanțe ce se regăsesc în comprimatele de medicamente descoperite, fac parte din categoria drogurilor de risc. 

Drogurile urmau să ajungă în Norvegia, ascunse în caroseria unei mașini. „Din cercetări a reieșit că, în urma unor înțelegeri prealabile, la indicațiile unui cetățean sârb, un bărbat, de 32 de ani, din județul Gorj, s-ar fi deplasat în județul Timiș și ar fi procurat de la cetățeanul sârb respectiv cele 93.780 de comprimate și 196.770 de comprimate.

Pentru a asigura o ermetizare a activității infracționale desfășurate, bărbatul de 32 de ani ar fi fost însoțit de un alt bărbat, de 33 de ani, tot din județul Gorj, care ar fi avut drept sarcină identificarea unor potențiale autoturisme care să aparțină Poliției Române. Ulterior, în vederea disimulării comprimatelor cu conținut stupefiant, acestea ar fi urmat să fie ascunse în elementele unui autoturism, având ca destinație finală Norvegia“, au mai transmis anchetatorii .

Sârbul a fost prins în trafic

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au oprit în trafic cetățeanul sârb, în timp ce intenționa să părăsească țara, prin punctul de trecere a frontierei Stamora-Moravița, descoperind asupra sa aproximativ 17.000 de euro.

„La data de 31 august a.c., procurorii DIICOT – B.T. Gorj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei bărbați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În urma prezentării la Tribunalul Gorj, cei trei au fost arestați preventiv“, se mai arată în comunicatul Poliției Gorj.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite