Directorul CNADNR a fugit de expropriaţii de pe drumul de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expropriaţii l-au aşteptat în zadar pe Neaga
Expropriaţii l-au aşteptat în zadar pe Neaga

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, s-a aflat astăzi în judeţul Gorj. Acesta a avut o întâlnire cu autorităţile locale, dar nu a vrut să stea de vorbă cu expropriaţii de pe drumul de centură şi nici cu jurnaliştii.

Am venit pentru DN 66 şi Transalpina. Discutăm după ce vedem care este stare drumului. Nu am ce să vă spun acum“, s-a limitat să spună Narcis Neaga după ce a ieşit de la întâlnirea cu autorităţile locale. 

Expropriaţii l-au aşteptat în zadar pe Neaga, în speranţa că vor primi un răspuns la problemele lor.

„Nu s-a luat nicio decizie cu privire la exproprierile celor 61 de proprietari de terenuri şi case. În loc să treacă pe terenul primăriei care este liber de sarcini se preferă să se treacă peste terenurile şi casele noastre. Mă voi duce la Bruxelles că poate se va face dreptate acolo atâta timp cât în România nu se face dreptate. Nu se poate aşa ceva în condiţiile în care există posibilitatea să se treacă pe terenul primăriei. Nu ne bagă în seamă pentru că se cred mari şefi şi stăpâni. Aşa se întâmplă în România. Am devenit sclavii lor. Intră pe proprietăţile noastre fără să ne bage în seamă“,

a spus Nicu Turtoi, unul dintre expropriaţi.

Autorizaţie pentru construirea casei, după care decizie de demolare

Maria Spânu spune că i s-a oferit o despăgubire care nu se ridică la valoarea reală a terenului şi al casei: „Este o bătaie de joc cu privire la modul în care am fost trataţi. Nici nu ne-a băgat în seamă. Am aviz favorabil de la drumuri şi în baza acestuia mi s-a eliberat autorizaţia de construcţie de către Primărie, în anul 2011. Mi s-a propus o despăgubire de 240.000 de lei pentru 700 metri pătraţi de teren şi casă locuibilă. Am stat de vorbă de domnul Neaga şi a promis că se vor găsi soluţii, dar nici până acum nu s-au găsit“. 

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, susţine că problemele s-ar fi rezolvat: „Eu ştiu că nu prea mai sunt probleme legate de sesizările de pe traseul centurii, pentru că o parte din ele sunt rezolvate“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite