Deţinuţii au adus Penitenciarului Târgu Jiu venituri de 1,3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Târgu Jiu a avut venituri de 1,3 milioane de lei de pe urma activităţilor deţinuţilor
Penitenciarul Târgu Jiu a avut venituri de 1,3 milioane de lei de pe urma activităţilor deţinuţilor

Deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu au adus anul trecut unităţii venituri de 1,3 milioane de lei în urma activităţilor pe care le-au desfăşurat.

Deţinuţii au adus Penitenciarului Târgu Jiu un venit de aproape 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mult faţă de anul 2015.

Penitenciarul a încheiat 18 contracte cu societăţi comerciale din diferite domenii de activitate, cel mai important fiind cu o firmă de confecţionat încălţăminte. 

„„Munca prestată cu forţa de muncă specială, în baza contractelor încheiate, au adus unităţii un venit de 1.249.286 lei, inclusiv TVA, mai mare cu aproximativ 45% faţă de anul 2015, lucrările necalificate executate fiind dintre cele mai diverse. (...) Pe întreg anul 2016, au fost derulate un număr de 18 contracte de prestări servicii, contractul cu valoarea cea mai mare a fost încheiat cu SC Rilug SRL (confecţii pantofi – n.r.) – 802.364 lei, de altfel un important şi constant colaborator al nostru. Din totalul veniturilor realizate, rezultă că aproximativ 56% au fost încasate de la SC Rilug SRL”,

anunţă Penitenciarul Târgu Jiu într-un document privind evaluarea activităţii.

179 de deţinuţi au muncit 

Din efectivul mediu de 459 deţinuţi, 179 au participat la activităţi productive, dintre aceştia 97 fiind folosiţi la munci cu plată, iar 82 pentru activităţi gospodăreşti în interiorul locului de deţinere.

Deţinuţii care lucrează primesc şi alte recompense pe lângă cele financiare, inclusiv reducerea pedepsei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite