Declarații controversate făcute de primarul comunei lui Brâncuși: „Nu vreau să infestez zona cu prea mulți turiști“ VIDEO

0
0

Primarul din comuna Peștișani, Cosmin Pigui, a făcut o serie de declarații controversate într-un reportaj realizat de o organizație de mediu cu privire la deschiderea unei cariere de calcar în apropiere de locuințele din satul Gureni, localnicii opunându-se vehement acestei investiții, deoarece zona în care trăiesc va fi poluată.

Acolo, inclusiv bunicul meu, au avut varnițe și au exploatat calcarul. Inclusiv eu am proprietăți acolo. (...) Cetățenii din Gureni nu sunt afectați. Este pe raza satului Frâncești. (...) În acest caz nu s-a născut iubirea pentru natură, ci s-au trezit cei care nu au putut să își vândă la prețurile pe care le voiau niște terenuri“, a spus primarul Cosmin Pigui.

„Nici să nu mai mâncăm ca să lăsăm nu știu ce lilieci în nu ce peșteră“

Iubitorii de natură au descoperit în zona în care urmează să fie transformată în carieră o peșteră în lungime de 30 de metri, în care trăiește liliacul cu potcoavă, o specie protejată. „Peșterea aceea nu există declarată pe niciunde. Fiind o zonă calcaroasă, în zonă sunt sute de peșteri, nu una singură. (...)

Da, nici eu nu mai pot să intru la mine în curte că a venit nu știu ce melc a apărut. Eu zis să nu mai facem nici stațiune turistică, pentru că deranjăm liliacul acela sau să oprim circulația sau să nu mai tăiem acasă lemne cu drujba. Nici să nu mai mâncăm ca să lăsăm nu știu ce lilieci în nu ce peșteră. Sunt sute de peșteri“, a mai declarat primarul Cosmin Pigui.

Primarul Cosmin Pigui spune că nu își dorește mulți turiști în zona montană
Primarul Cosmin Pigui spune că nu își dorește mulți turiști în zona montană

Acesta a spus că nu are nevoie ca zona montană din comuna pe care o păstorește să fie promovată prea mult: „Am avut delegații de jurnaliști străini de turism și le-am spus că nu prea mă interesează să îmi facă ei pentru zona mea de munți și goluri alpine prea mare publicitate, pentru că nu vreau să o infestez cu prea mulți turiști“.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite