Copilul care se deplasează cu ajutorul „jucăriei“ sale preferate. Andrei a fost lăsat de părinţi în grija statului fiindcă suferă de o malformaţie a bazinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei are vârsta de cinci ani şi suferă din naştere de o malformaţie a bazinului, motiv pentru care nu se poate deplasa pe picioarele lui. Copilul trăieşte în Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, pentru că părinţii l-au lăsat în grija statului.

În urmă cu doar câteva zile, Andrei a primit o nouă „jucărie“ cu ajutorul căreia se poate deplasa singur. Este vorba de un cărucior adaptat vârstei şi nevoilor sale, pe care l-a primit de la fundaţia „Motivation“ din Bucureşti.

„A mers în acest an la grădiniţă, iar, la început, educatoarea ne solicita un însoţitor, pentru că el nu se putea deplasa singur. Am făcut o înţelegere cu Centrul de nevoi speciale şi am găsit o voluntară, care să-l însoţească pe Andrei. Acum, el a primit un cărucior special de la fundaţia «Motivation». Are autonomie personală. Va merge cu acest cărucior la grădiniţă“, ne spune Gheorghe Zisu, directorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Andrei este plin de viaţă, în ciuda bolii de care suferă

Andrei s-a născut în comuna Săuleşti, într-o familie fără venituri, care a preferat să-l lase în grija statului. Copilul este îndrăgit de toată lumea, pentru că, în ciuda bolii de care suferă, este plin de viaţă şi foarte vesel.

image
„Este un copil foarte inteligent. El are o problemă la bazin. A fost operat în urmă cu aproximativ doi ani şi a efectuat o serie de recuperări. Pentru că era foarte micuţ, medicii au decis să amâne efectuarea unei noi operaţii. El are ceva nativ şi este iubit necondiţionat de toată lumea. Este imposibil să nu-l îndrăgeşti“, ne povesteşte Gheorghe Zisu.

Andrei va fi operat 

image

Andrei va fi operat în ţară sau în străinătate. Până atunci, copilul va urma o sesiune de recuperare într-o unitate specializată din Zalău: „Vream să-l vedem mergând. Eu chiar mi-am propus un target: să termin cu asistenţa socială, atunci când o să-l văd mergând pe Andrei. Operaţia se poate face. Am mers la Spitalul pentru copii «Grigore Alexandrescu» din Bucureşti, unde i s-a făcut o evaluare completă. Am contactat o fundaţie de la Zalău, care i-a oferit lui Andrei o sesiune de recuperare, totul gratuit. Pe data de 22 noiembrie va fi acolo şi va începe recuperarea“, a precizat Gheorghe Zisu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite