Contul clubului de fotbal Pandurii începe să se umple cu milioane de lei, paradoxal, după retrogradarea echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Pandurii a retrogradat în Liga a III-a
Echipa Pandurii a retrogradat în Liga a III-a

Contul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu începe să se umple, cu toate că echipa a retrogradat în Liga a III-a.

În contul echipei de fotbal a intrat în această săptămână suma de 6,3 milioane de lei. Banii provin de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), fost acţionar al clubului Pandurii. 

Banii au fost încasaţi de către executorul judecătoresc şi urmează în câteva zile să fie viraţi. 

Anterior, CEO a mai plătit clubului o sumă de aproximativ două milioane de lei, în baza unei înţelegeri de eşalonare, care nu a fost respectată şi a căzut, aceşti bani urmând să fie returnaţi din suma încasată în prezent. 

„Am avut proces de suspendare a executării şi au pierdut. În aceste condiţii, executorul a declanşat procedurile de executare silită şi a încasat toată suma şi a distribuit înapoi toată suma pe care CEO a plătit-o în mod voluntar. Este o procedură şi mai durează până când banii vor intra în contul clubului“, a spus Marin Golea, administratorul special al clubului care se află în procedura insolvenţei. 

CJ Gorj a plătit peste 760.000 de lei

De asemenea, Consiliul Judeţean Gorj a plătit, în urmă cu puţin timp, peste 760.000 de lei. „Banii au intrat acum două zile în cont. Executarea Consiliului Judeţean a început în anul 2019. Au fost mai receptivi. Au făcut contestaţie la executare, care s-a suspendat, iar executorul judecătoresc a procedat conform legii şi a finalizat executarea şi urmează să se închidă dosarul cu Consiliul Judeţean Gorj. O să solicităm dobânzi şi penalităţi pentru că am fost în întârziere cu toţi creditori. Consider încheiată executarea cu Consiliul Judeţean“, a mai adăugat administratorul special.

Pandurii Târgu Jiu mai are de încasat sume importante de la alţi doi foşti acţionari, societatea Artego şi Consiliul Local Târgu Jiu, care au contestat executarea silită şi se află în proces „La Consiliul Local, procedura este mai greoaie“, a spus Marin Golea.

Ce reprezintă sumele încasate 

După ce a intrat în insolvenţă, după ce principalul finanţator, CEO şi-a retras sprijinul, Pandurii Târgu Jiu i-a acţionat în judecată pe foştii acţionari care se angajaseră să achite anumite sume de bani, dar acestea nu au mai ajuns în contul clubului.  În luna martie a acestui an, Pandurii Târgu Jiu a câştigat definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu foştii asociaţi şi trebuie să încaseze în total o sumă de aproximativ 15 milioane de lei de la foştii asociaţi: Consiliul Local Târgu Jiu, CEO, Consiliul Judeţean Gorj, Artego şi USMO.

Cei mai mulţi bani i-a avut de achitat CEO, 6,4 milioane de lei, societatea Artego SA, cu 4,9 milioane de lei, şi Consiliul Local Târgu Jiu, peste 2,8 milioane de lei.

De asemenea, Consiliul Judeţean Gorj a avut de achitat către clubul de fotbal Pandurii o sumă de 770.000 de lei, iar Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, peste 516.000 lei.

Fostul preşedinte a fost condamnat 

Pandurii a fost vicecampioana României şi a ajuns să joace în grupele Europa League. Fostul preşedinte, Marin Condescu, a fos condamnat penal pentru o serie de nereguli constatate în activitatea din fruntea echipei. În anul 2018, Curtea de Apel Craiova ş-a condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri private.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi adjunctul lui Condescu, Viorel Temelescu, care ocupa o funcţie de conducere în organizaţia sindicală şi era vicepreşedinte la clubul Pandurii. Acesta a primit o pedeapsă de doi ani  şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune, şi la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri private.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Elev agresat de alţi colegi pe motiv că este grăsuţ. Incidentul este cercetat de Poliţie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj

Fost candidat la preşedinţie, lăsat fără vila cu turnuleţe. „Obama de Meteor“ se gândeşte să se mute la cort

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite