Consiliul Local al comunei Stăneşti a fost dizolvat de Tribunalul Gorj. Nu a adoptat nici măcar o hotărâre timp de trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local Stăneşti nu a adoptat nicio hotărâre timp de trei ani
Consiliul Local Stăneşti nu a adoptat nicio hotărâre timp de trei ani

Consiliul Local al comunei Stăneşti a fost dizolvat de instanţa de judecată a Secţiei de Contencios, Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Gorj.

Instanţa de judecată a hotărât, ieri, admiterea acţiunii formulate de Instituţia Prefectului judeţului Gorj. „Constată dizolvarea de drept a Consiliului local al comunei Stăneşti, în condiţiile art.55 alin.1 lit.b din Legea nr.215/2001. Hotărâre definitivă“, se arată în sentinţa judecătorească. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Prefectura Gorj a înaintat acţiune în instanţa de judecată, după ce Consiliul Local Stăneşti nu a adoptat nicio hotărâre timp de trei luni de zile şi, conform prevederilor legale, trebuie să fie dizolvat.

Dihonie între aleşii lolcali 

Viceprimarul comunei Stăneşti, Constantin Văduva, copreşedintele organizaţiei comunale a PNL, spune că aleşii locali au stat mai mult să se certe: „A fost normal să se dizolve, dacă nu s-a adoptat nicio hotărâre. Au fost şi nemulţumirile oamenilor cu privire la concesionarea pajiştilor şi tot timpul au venit peste noi. Am pierdut controlul. Dacă se va dizolva, în trei luni trebuie organizate alegeri. Nu ne înţelegem în Consiliul Local. Sunt două tabere. De-o parte este tabăra PSD şi a consilierilor de la celelalte partide, care este condusă de primar, şi mai este tabăra PNL, formată din patru consilieri. Nu ştiu ce se va întâmpla, dacă o să mai rămân în funcţie“.

Primarul Vasile Pîrvulescu spune că nu şi-a dorit vreodată să se ajungă în această situaţie. Acesta susţine că mai sunt şanse ca hotărârea luată de Tribunalul Gorj să nu rămână în picioare.

Nu vor avea loc alegeri

Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj, a precizat că, în cazul în care sentinţa va rămâne definitivă şi irevocabilă, nu vor fi organizate alegeri:

„Se va face contestaţie, dar urmează vacanţa judecătorească. Cred că o sentinţă ar putea să vină spre sfârşitul anului sau începutul lui 2015, astfel încât nu mai este timp să se organizeze alegeri“.
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite