Circulaţia pe Transalpina a fost redeschisă marţi dimineaţă. Viscolul a făcut prăpăd noaptea trecută | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar maşinile echipate corespunzător pot să ajungă în staţiunea Rânca  Foto: DRDP Craiova
Doar maşinile echipate corespunzător pot să ajungă în staţiunea Rânca  Foto: DRDP Craiova

Circulaţia pe Transalpina, pe tronsonul cuprins între Novaci şi Rânca, a fost redeschisă în marţi dimineaţă, după ce autorităţile au luat luni seară decizia de a închide circulaţia din cauza viscolului puternic.

Utilajele de deszăpezire a acţionat de la primele ore ale dimineţii de marţi, 18 ianuarie, şi au reuşit să cureţe zăpada care a fost adusă pe partea carosabilă de vântul puternic. 

„Circulaţia a fost redeschisă de la ora 9.00. Până la kilometrul 22 se circulă normal, iar de la km. 22 se impune montarea lanţuruilor antiderapante sau autovehicule 4x4. Aceste măsuri sunt impuse până când se vor putea asigura condiţii de siguranţă pentru tioţi participanţii la trafic“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. 

Există un filtru al poliţiei pentru a verificat autovehiculele care urcă la Rânca, dacă sunt dotate cu lanţuri sau au tracţiune integrală. 

Circulaţia a fost închisă din cauza viscolului puternic 

Circulaţia pe cel mai înalt drum din ţară a fost închisă luni seara, din cauza viscolului puternic. 

„Din cauza condiţiilor meteo, viscol ce duce la scăderea vizibilităţii fapt ce poate cauza probleme participanţilor la trafic, DN 67C, între Novaci şi Rânca se închide începând cu ora 21³⁰ până în data de 18 01.2022, ora 9⁰⁰“, a spus, luni seară, Cristi Tudor.

Vântul a suflat, în noaptea de luni spre marţi, cu peste 100 km/oră. Utilajele de deszăpezire nu au mai putut să funcţioneze din cauză că zăpada era adusă imediat pe partea carosabilă de vântul puternic, dar şi pentru că vizibilitatea era zero.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Viscol puternic pe Transalpina. Circulaţia a fost închisă VIDEO

UPDATE Misiune foarte dificilă a salvamontiştilor din Gorj. Transportă în condiţii de viscol o persoană cu afecţiuni cardiace VIDEO

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite