Centru de evaluare şi tratare a pacienţilor COVID-19, deschis la Spitalul Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un Centru de evaluare şi tratare al pacienţilor cu COVID-19 va funcţiona în Târgu Jiu  Foto: Arhivă Adevărul
Un Centru de evaluare şi tratare al pacienţilor cu COVID-19 va funcţiona în Târgu Jiu  Foto: Arhivă Adevărul

Un Centru de Evaluare şi tratare a pacienţilor COVID-19 va fi înfiinţat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu.

Centrul de Evaluare va funcţiona în clădirea unităţii situată pe strada A.I. Cuza din Târgu Jiu, din zona Pasarelă.

Acest centru va funcţiona în regim de spitalizare de zi. Programul de funcţionare va fi în două ture, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

„Aici, pacienţii pozitivi la coronavirus, cu forme uşoare şi medii, vor beneficia de evaluare, investigaţii medicale specifice, tratament, dar şi de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.

SJU Târgu-Jiu va asigura personalul medical pentru buna funcţionare a acestui centru.

În perioada imediat următoare, reprezentanţii  SJU Târgu-Jiu vor înainta Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj documentele necesare pentru obţinerea avizului epidemiologic de înfiinţare a Centrului de Evaluare“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. 

„Se doreşte să nu se mai producă supraaglomerarea secţiilor“

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în aceste centre de evaluare care vor funcţiona în numeroase unităţi medicale din România, persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit.

„Se doreşte să nu se mai producă supraaglomerarea secţiilor de spital. Este important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă, în ziua în care au primit rezultatul testului Covid, într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe“, se mai precizează arată în comunicat de presă.

Vă recomandăm să mai citiţi 

Urs filmat în Parcul Naţional Defileul Jiului. De ce nu mai hibernează VIDEO

Drumul plin de gropi către un obiectiv turistic din Gorj, reparat de un antreprenor şi de câţiva localnici | VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite