Cele mai importante evenimente din judeţul Gorj din anul 2014: anchete penale de răsunet, performanţe sportive şi „Oscarul în turism"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2014 a fost pentru gorjeni plin de evenimente. Cel mai important a fost deschiderea mall-ului din Târgu Jiu, primul centrul comercial de acest fel. Echipa de baschet Energia a produs o mare surpriză, câştigarea Cupei României. De asemenea, unii dintre cei mai importanţi gorjeni au fost trimişi în judecată şi condamnaţi.

La jumătatea lunii octombrie, municipiul Târgu Jiu şi judeţul Gorj au primit trofeul «Mărul de aur», acordat de către Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET). Decernarea acestui premiu conferă municipiului Târgu-Jiu titlul de ”Destinaţie Turistică şi Culturală Unicat”. Evenimentul decernării trofeului «Mărul de aur» a avut loc la Masa Tăcerii, din Parcul Central, operă de artă realizată de Brâncuşi, care face parte din Ansamblul sculptural „Calea Eroilor“. 

În luna noiembrie, procurorii DIICOT au început ancheta la firma Succes, condusă de omul de afaceri Nicolae Sarcină. Acuzaţiile constau în evaziune fiscală şi spălare de bani, iar prejudiciul estimat se ridică la şapte milioane de lei. 

La sfârşitul lunii noiembrie, senatorul PNL Dian Popescu, copreşedintele organizaţiei Gorj, a fost condamnat de Înalta Curte la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. 

În luna mai, fostul preşedinte al Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, şi fostul vicepreşedinte Viorel Temelescu au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind acuzaţi de delapidare şi spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, respectiv complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

Cel mai aşteptat moment al anului a fost deschiderea primului centru comercial, gen mall, din Târgu Jiu. Shopping City Târgu Jiu a fost inaugurat la jumătatea lunii octombrie. Investiţia a fost de aproximativat 30 milioane de euro. Centru comercial se întinde pe o suprafaţă totală de 50.000 de metri pătraţi, dintre care 27.000 metri pătraţi sunt destinaţi spaţiilor comerciale. Centrul comercial dispune de 80 de magazine, restaurante şi cafenele. Aici există şi un hypermaket Carrefour de 9500 metri pătraţi.

La jumătatea lunii septembrie a fost deschis, în Târgu Jiu, primele hypermarket-uri de articole de bricolaj, Dedeman şi Praktiker. 

În luna iunie, PSD a pierdut, pentru o perioadă scurtă, majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj, situaţie neîntâlnită din 1996. 

În luna aprilie, echipa de baschet Energia Rovinari a câştigat Cupa României, ediţia 2013/2014, după ce s-a impus, în finala turneului Final 4 Cupa României Superbet de la Ploieşti, în faţa rivalei CSM Oradea, cu scorul de 58-55. A fost cea mai mare perfomanţă sportivă din istoria judeţului Gorj la nivelul sportului de echipă. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite