Cel mai mare parc de aventură din Oltenia s-a deschis într-o comună din Gorj VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul de aventură din Muşeteşti este cel mai mare din Oltenia
Parcul de aventură din Muşeteşti este cel mai mare din Oltenia

„Aventerra“ este cel mai mare parc de aventură din judeţul Gorj şi din Oltenia care şi-a deschis porţile în urmă cu puţin timp în localitatea Muşeteşti.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate. Cei care ajung aici se pot aventura pe tiroliană, se pot distra în poligonul de tragere cu puşti airsoft sau se pot întrece în competiţii de paintball. 

De asemenea, „Aventerra“ mai dispune de şase trasee de căţărare cu dificultăţi diferite, pornind de la începător şi până la avansat. Acestea au înălţimi între 1 şi 4 metri şi lungimi între 94 şi 159 de metri, potrivite pentru vârste începând cu minimum şase ani.

„Ideea a pornit de la lipsa de servicii de agrement în special pentru copii şi tineri“

Parcul de la Muşeteşti este deţinut de către Florin Păsătoiu, cadru universitar la Universitatea din Craiova. „Ideea a pornit de la lipsa de servicii de agrement în special pentru copii şi tineri. Pe parcurs, această idee a fost dezvoltată şi ca un răspuns la sedentarismul tinerilor şi al copiilor, la lipsa lor de activitate. 

aventtera musetesti

Mulţi dintre ei stau închişi în case, sunt pe gadgeturi. M-am gândit la o modalitate de a-i motiva de a-şi petrece timpul liber în natură şi, de asemenea, să facă şi mişcare“, spune Florin Păsătoiu, lector universitar la Facultatea de Relaţii Internaţionale.

Copiii din medii defavorizate benenficiază de facilităţi

Parcul a început să fie cunoscut şi zeci de elevi vin săptămânal să se distreze în perioada vacanţei.

 „Săptămânal, zeci de elevi ajung în parcul de aventură. Tinerii cu posibilităţi reduse beneficiază de reduceri după cum urmează: cei ce provin din centre de plasament au 50% reducere, sau complet gratuit în cazul organizării grupurilor, cei din mediul rural au 30% reducere. Grupurile de minimum 10 persoane beneficiază de o reducere începând cu 10%”, a mai precizat Florin Păsătoiu. 

Parcul de aventura a fost realizat din fonduri europene

Parcul a fost amenajat cu ajutorul fondurilor europene. Florin Păsătoiu susţine că natura nu a fost afectată: 

aventtera musetesti

„Este cel mai mare parc de distracţii din Oltenia. Această investiţie este rezultatul unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Capital uman 2014-2020. Este o investiţie cu respect şi responsabilitate faţă de ecosistem, faţă de natură. Arborii nu au fost abuzaţi de constructori. Nu este vreun copac în care s-au bătut cuie sau în care sau introdus tije. Toate echipamentele achiziţionate sunt cu respectarea ultimelor nortmative de securitate de la nivel internaţional“.

Preţurile variază între 25 şi 40 de lei la traseele de căţărare. Pentru adulţi, preţul pleacă de la 30 de lei la Paintball, şi de la 15 lei la tir, Airsoft şi bicliclete. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Percheziţii domiciliare la suspecţi de braconaj din râul Jiu. Poliţiştii au confiscat plase în lungime de 2.000 de metri

Ambulanţe fără medic în tot judeţul Gorj. „Ne confruntăm cu o lipsă acută de medici“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite