Anchetă internă la spital, după ce fiica unui pacient decedat de COVID-19 a sesizat că nu a mai putut recupera bunurile tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O comisie de anchetă va stabili ce s-a întâmplat
O comisie de anchetă va stabili ce s-a întâmplat

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a demarat o anchetă internă, după ce fiica unui bărbat care a murit de COVID-19 a sesizat că, după decesul tatălui, nu a mai primit o serie de obiecte, printre care se află telefonul mobil, dar şi o sumă de bani.

Femeia susţine că i-au fost înapoiate bunurile în urma unor insistenţe pe lângă personalul medical şi după ce a spus că va merge la poliţie, dar conducerea unităţii medicale vrea să afle ce s-a întâmplat. „Am făcut o dispoziţie pentru numirea unei comise de anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat, dacă este adevărat sau nu. Sesizează că nu a mai recuperat o serie de obiecte şi că acestea ar fi rămas la spital“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Legislaţia spune că bunurile decedaţilor de COVID-19 nu sunt eliberate

Pacientul a fost transferat în urmă cu aproximativ două săptămâni la un spital din Bucureşti, după ce starea lui s-a înrăutăţit, însă nu a reuşit să supravieţuiască.

Florin Niţu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a spus că, potrivit legislaţiei actuale, în cazul pacienţilor decedaţi de COVID-19, bunurile nu mai sunt înapoiate, pentru că pot fi infectate: „Este o măsură de protecţie, dar o să vedem exact ce s-a întâmplat“. Acesta a mai precizat că este al doilea caz de acest fel.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite