Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru CJ Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două formaţiuni se luptă pentru supremaţie în CV Gorj
Două formaţiuni se luptă pentru supremaţie în CV Gorj

Alegeri locale 2016. Două partide se luptă la alegerile locale 2016 pentru supremaţie în Consiliul Judeţean (CJ) Gorj. Este vorba de PSD, partid care conduce din anul 1996 CJ Gorj şi PNL.

Principalii candidaţi la alegerile locale 2016 pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al CJ Gorj sunt Ion Călinoiu, actualul preşedinte al instituţiei, şi Dan Vâlceanu, candidatul PNL şi co preşedintele partidului. Deşi pare ciudat, cei doi au un numitort comun, şi anume PSD. Dan Vâlceanu a fost chiar preşedintele organizaţiei de tineret a PSD, dar a preferat să se îndrepte către PDL, iar acum este co preşedintele PNL Gorj, alături de senatorul Tudor Barbu.

Ion Călinoiu are mari probleme cu legea. Este trimis în judecată pentru falsuri în declaraţia de avere, fiind judecat de Judecătoria Târgu Jiu. De asemenea, acesta mai are un dosar în lucru la DNA. Ion Călinoiu are şi un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate nefavorabil, prin care s-a stabilit că s-a aflat în situaţie de incompatibilitate, pentru că a avut calitatea de expert într-un program derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi a încasat o sumă de aproximativ 1400 de lei.

Alegeri locale 2016

Din acest motiv, prefectura Gorj a emis un ordin de revocare a mandatului, dar Ion Călinoiu a contestat în instanţa de judecată şi a revenit astfel pe post. De asemenea, acesta se mai judecă şi la Curtea de Apel Alba, unde contestă raportul ANI. Există informaţii că Ion Călinoiu va renunţa la funcţia de preşedinte în favoarea lui Cosmin Popescu (PSD), fost preşedinte al PDL, a lui Cirpian Florescu, vicepreşedintele în funcţie al CJ Gorj sau al lui Dorin Hanu, primarul oraşului Motru. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite