17 sesizări pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii Gărzii Financiare Gorj au depistat 17 cazuri de evaziune fiscală
Comisarii Gărzii Financiare Gorj au depistat 17 cazuri de evaziune fiscală

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au întocmit, în luna ianurie, 17 sesizări penale pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la suma de peste 1,3 milioane de lei ca urmare a înregistrării în evidenţele contabile a unor documente fiscale emise în numele unor societăţi cu comportament de „firmă fantomă” în scopul diminuării impozitelor şi taxelor datorate statului.

Gheorghe Capotă, comisar şef al secţiei Gărzii Financiare Gorj, a precizat că cele mai multe cazuri de evaziune fiscală se referă la neînregistrarea în contabilitate a veniturilor: „Datorită în principal reorientării politicii de control a Gărzii Financiare care vizează o deplasare a centrului de greutate al activităţii desfăşurate de Garda Financiara Gorj către obiectivele specifice pentru care a fost creata instituţia, respectiv către descoperirea şi combaterea fenomenelor de evaziune si fraudă fiscală, în cursul lunii ianuarie 2013, pentru 17 din cele 134 societăţi comerciale verificate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, au fost înaintate acte de sesizare penală pentru un prejudiciu cumulat ce se ridica la peste 300.000 euro. Din cele 17 cazuri de evaziune fiscală instrumentate, 11 se refera la omisiunea înregistrării în evidenţele contabile a veniturilor realizate, 5 la înregistrarea de cheltuieli nereale şi unul la ascunderea sursei impozabile. De exemplu, un agent economic a înregistrat în evidenţa contabilă aferentă anului 2011, un număr de 42 facturi fiscale care nu atestau tranzacţii reale, facturi provenite de la o societate comercială din Strehaia care fusese declarată inactivă fiscal de către A.N.A.F.. Prin înregistrarea acestor facturi în valoare totala de 3.185.070 lei, s-a estimat producerea unui prejudiciu la bugetul consolidat al statului de 1.011.184 lei”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite