Ziua Internaţională a Romilor. Cât vrea Ţuţuianu să aloce pentru sărbătoarea din 5 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţuţuianu a programat o nouă şedinţă, luni dimineaţa
Ţuţuianu a programat o nouă şedinţă, luni dimineaţa

Ziua Internaţională a Romilor de Pretutindeni a stârnit discuţii aprinse, astăzi, la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Şi asta în condiţiile în care o bună parte a consilierilor a refuzat să înţeleagă "importanţa" alocării unui mic ajutor bănesc de 40.000 de lei, pentru organizarea unor acţiuni culturale pe 5 aprilie.

Degeaba a încercat preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu să-i convingă cu argumente de genul “suma asta e doar 30% din cât li se aloca romilor în fostul regim” ori “noi sprijinim toate minorităţile, iar ei sunt 30.000”, nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, scrie radiominisat.ro. 

Votul a fost reluat, după ce a fost chemat şi un consilier ce ieşise din sală pentru a merge la toaletă, dar Ţuţuianu tot n-a reuşit să strângă mai mult de 17 voturi, insuficiente pentru a trece respectivul proiect de hotărâre. 

Armele nu au fost depuse, astfel că aleşii în forul judeţean au fost pedepsiţi cu o şedinţă deîndată, în care se va relua subiectul în aşteptarea unei atitudini mai tolerante cu minorităţile. Respectiva întâlnire a fost programată pentru luni dimineaţa, la ora 7.45.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite