Zeci de stupi de albine, salvaţi de pompieri din calea flăcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stupi incendiu

Pompierii de la ISU Dâmboviţa au salvat de la un incendiu, produs în comuna Lucieni, 80 de stupi de albine. Se pare că un foc lăsat nesupravegheat a fost cauza producerii incendiului.

Pompierii târgovişteni au fost alertaţi, marţi dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Lucieni. 

Imagine indisponibilă

„În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis făcut în aer liber, lăsat nesupravegheat, care a aprins vegetaţia uscată din jur şi s-a extins la o proprietate vecină. În urma producerii incendiului, la prima proprietate au ars 8 stupi de albine şi un gard din lemn, iar la proprietatea vecină au ars cca. 3 tone lemne de foc depozitate într-o anexă şi o toaletă din lemn. Intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor locuinţa proprietarului, 80 de stupi şi o stivă de lemne pentru foc”, potrivit ISU Dâmboviţa.

Pompierii atrag atenţia că focul dechis poate fi utilizat în propriile gospodării numai cu respectarea următoarelor măsuri: asigurarea distanţelor de siguranţă faţă de vecinătăţi, supravegherea permanentă a arderii, asigurarea unei dotări minime cu mijloace de primă intervenţie şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite