VIDEO Urmările „ciclonului“ care a traversat Dâmboviţa: copaci căzuţi, gospodării inundate. Pompierii, chemaţi să scoată o maşină rămasă în apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO George Enache
FOTO George Enache

Pompierii de la ISU Dâmboviţa au fost solicitaţi să intervină pentru a dagaja carosabilul de mai mulţi copaci căzuţi pe carosabil în trei comune. Judeţul Dâmboviţa este avertizat alături de alte patru judeţe cu Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.

"Pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor în com. Ludeşti, Sat Potocelu (DJ-702A), com. Moroeni, sat Glod (DN-71), com. Voineşti, sat Gemenea (DN-72A). Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale", transmite col. Eduard Ţelea, purtător de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

De asemenea, pompierii mai desfăşoară acţiuni de evacuare a apei din gospodăriile populaţiei în Fieni, Ulmi şi Târgovişte. 

   

Detaşamentul de pompieri Târgovişte a intervenit pentru scoaterea unui autoturism rămas blocat în apa strânsă pe carosabil.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

De miercuri, de la ora 16.00, până joi, ora 10.00, ”instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp”.

Cursuri suspendate de Codul Portocaliu

Toate şcolile din judeţul Dâmboviţa s-au închis la ora 14.00, după ce Inspectoratul Şcolar a transmis dascălilor să anunţe părinţii pentru preluarea copiilor. 

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a anunţat toate şcolile care, prin intermediul educatorilor, învăţătorilor şi diriginţilor, au luat legătura cu părinţii pentru preluarea acestora de la şcoală la ora menţionată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite