VIDEO Scandalul piticului nud din reclama KFC filmată în Turnul Chindiei. „Nimeni n-a umblat dezbrăcat în turn“

0
0
Un actor dezbrăcat se aruncă în gol de pe Turnul Chindiei în reclama produsă pentru KFC Germania
Un actor dezbrăcat se aruncă în gol de pe Turnul Chindiei în reclama produsă pentru KFC Germania

Autorităţile din Dâmboviţa cred că imaginea simbolului Târgoviştei a fost afectată şi spun că vor cere daune lanţului de fast-food KFC, după ce o reclamă difuzată în Germania prezintă un actor pitic dezbrăcat care se aruncă din Turnul Chindiei.

UPDATE: KFC a avut o primă reacţie în legătură cu scandalul creat.

"Menţionăm că echipa KFC România nu a avut nicio implicare în realizarea spotului în discuţie", a precizat pentru "Adevărul" Ana Filipescu, PR Manager.

Reprezentanţii Curţii Domneşti din Târgovişte spun că vor cere daune în instanţă şi retragerea din mediul online a reclamei pe care o consideră scandaloasă şi despre care susţin că ar aduce prejudicii de imagine unui monument istoric de importanţă naţională.


Directorul instituţiei spune, în plus, că nu s-a dat aprobare pentru aşa ceva.

Oficialii primăriei locale au prezentat un contract încheiat între Curtea Domnească şi o firmă din Bucureşti de producţie publicitară pentru închirierea locaţiei - Turnul Chindiei. SC DIGITAL SPIRIT SRL a închiriat locaţia pentru ziua de 10 mai, însă filmările au avut loc a doua zi din cauza ploii. Suma primită de Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” a fost de 11.500 de lei.

reclama kfc targoviste

“Ne delimităm de orice a apărut în acel spot publicitar. În tot cazul, nu este filmat la Curte Domnească. Ceea ce se vede este o producţie făcută post-filmare, o butaforie care imită în mare măsură Turnul Chindiei din Târgovişte. Vreau să fiu foarte bine înţeles: nimeni nu a umblat dezbrăcat în turn sau prin interiorul Curţii Domneşti. Pur şi simplu nu mi-am regăsit cuvintele, pentru că la o aşa porcărie, ce poţi să faci? În tot cazul, vor cere explicaţii firmei din Bucureşti şi voi cere să fie şters acel spot publicitar din circulaţie. Nu este în regulă ce se întâmplă în acel filmuleţ.  Îi voi da în judecată”, a declarat Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte. 

Ovidiu Cîrstina spune că s-a interesat despre filmare şi despre scopul acesteia, însă nu i s-a spus despre acest clip.

“La momentul în care au solicitat închirierea spaţiului i-am întrebat pentru ce vor filma şi în ce scop vor folosi imaginile, cum, de altfel, procedez cu toţi cei care solicită să închirieze diverse spaţii în interiorul Curţii Domneşti sau în alte muzee. Ni s-a spus că la turn urmează să se întâlnească nişte tineri şi să facă bungee jumping, să se arunce de acolo, dar le-am spus că nu sunt de acord cu aşa ceva. Replica lor a fost că tot acest lucru va fi realizat port-producţie”, a mai spus directorul.

Clipul poate fi văzut şi pe pagina KFC din Germania. Pe Youtube circulă cu titlul “KFC - Das glaub ich jetzt nicht!” (Nu cred acum).

Reacţie din partea Primăriei Târgovişte

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a adresat o scrisoare deschisă lanţului de fast-food KFC, în urma apariţiei spotului publicitar în care un bărbat apare gol în Turnul Chindiei. Edilul consideră filmuleţul "ofensator şi revoltător".

“Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgovişte, în cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei. Consider că filmarea şi expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale oraşului, punct de referinţă pentru comunitate, iubit şi respectat de târgovişteni, de români şi nu numai. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator şi revoltător, iar comunitatea noastră a reacţionat în consecinţă, dezaprobând masiv iniţiativa. Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre", a scris primarul Cristian Stan.

Istoria Turnului Chindiei

Turnul Chindiei, cunoscut şi ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgovişte, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească. 

Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Ţepeş, în timpul celei de-a doua domnii, iniţial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foişor de foc, dar şi pentru stocarea tezaurului. Actualmente, clădirea măsoară 27 de metri în înălţime şi 9 metri în diametru. Între anii 1847 şi 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălţarea sa cu circa 5 metri faţă de construcţia iniţială.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Spotul filmat de KFC în Turnul lui Vlad Ţepeş a stârnit un val de ură pe Facebook

Primarul Târgoviştei, scrisoare deschisă adresată KFC în urma apariţiei spotului publicitar în care un bărbat apare gol în Turnul Chindiei

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite