VIDEO În Bucegi a nins, iar stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iarna in bucegi

Frigul îşi face simţită deja prezenţa în toată ţara. La munte a nins, iar stratul de zăpadă măsoară deja câţiva centimetri. Jadarmii montani şi salvamontiştii sunt deja la posturi şi îi îndeamnă pe turilşti să fie precauţi şi să nu plece de acasă neechipaţi de iarnă.

Meteorologii au emis, marţi, o informare ce vizează vreme deosebit de rece, ninsori la munte şi precipitaţii mixte, mai ales în zonele deluroase, valabilă până vineri. 

„Turiştii care doresc să ajungă în zona montană sunt rugaţi să se informeze despre starea vremii, despre starea drumurilor, să aibă autoturismele echipate pentru sezonul de iarnă, iar în caz de nevoie să apeleze cu încredere la patrulele de jandarmi din zona montană”, a precizat plt.mj. Ionuţ Timofte, de la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga.

Potrivit meteorologilor, în sudul şi centrul ţării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile au scăzut sub zero grade în cele mai multe zone masive muntoase din ţară.

Recomandările jandarmilor:

- înainte de a pleca în zona montană, să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale, 

-să aibă autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiţii de iarnă;

-la nevoie, să solicite sprijinul jandarmilor montani prin precizarea: datelor de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi a locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul 112 pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite