Subiecte Istorie BAC 2018. A dat examenul la aproape 60 de ani: „Era un gol acolo care trebuia umplut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc examenul de Bacalaureat la Istorie sau Matematică, după profil. Examenul a început de la ora 09.00 şi a durat trei ore. La Târgovişte, printre absolvenţi s-a numărat şi o femeie în vârstă de 59 de ani, care a declarat că a vrut să ”îşi umple un gol”, prin promovarea Bacalaureatului.

„Sunt pensionară de cinci ani şi m-am gândit să nu stau degeaba. Am completat Liceul la Constantin Brâncoveanu iar acum vreau să fac ceva medical şi volunatriat unde este nevoie”, a precizat doamna Elena.

Ea i-a îndemnat pe „colegii” ei mai tineri să înveţe pentru a reuşi în viaţă, chiar dacă a aşteptat ceva mai mult pentru a încheia acest capitol educaţional. „Să înveţe pentru că e foarte important şi ajung ca mine. Pentru mine asta nu era o obligaţie. Am făcut asta pentru că îmi place. Eu am fost împlinită în familie, în copii, în celelalte, dar era un gol acolo care trebuia umplut”, a mai spus doamna Elena, din Târgovişte.

La Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe. La Subiectul al II-lea, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe cu privire la domnia lui Ştefan cel Mare. La Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

„Am dat la istorie. Nu a fost greu. Am scris mai mult despre regimurile totalitare, despre cel comunist. Nu ştiu ce notă voi lua”, a mai spus un elev din Târgovişte.

Procentul de promovabilitate de la examenul de Bacalaureat 2017, în judeţul Dâmboviţa, a fost de 64,67%.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Ultima evaluare scrisă este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat şi va avea loc pe 29 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist vor opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică), iar absolvenţii Profilului Real vor alege între disciplinele Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite