Start după şase ani. Centura Târgoviştei este în lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul trebuia finalizat încă din luna august 2012 lucrările au bătut pasul pe loc din diverse motive. Valoarea aferentă proiectului tehnic revizuit este de 63,3 milioane de lei cu TVA
Proiectul trebuia finalizat încă din luna august 2012 lucrările au bătut pasul pe loc din diverse motive. Valoarea aferentă proiectului tehnic revizuit este de 63,3 milioane de lei cu TVA

Lucrările de reabilitare a Centurii Târgovişte, contract în valoare de 88 de milioane de lei, au fost reluate, după 6 ani de aşteptări. Proiectul Primăriei Târgovişte vizează reabilitarea sistemului rutier existent în lungime de aproape 14 kilometri, pe zonele în care drumul are 4 benzi de circulaţie şi lăţirea la 4 benzi acolo unde este posibil.

centuratgv

Până la finele anului va fi dublat podul rutier peste râul Ialomiţa la Teiş, prin executarea unui pod nou, în aval de cel existent pentru două benzi de circulaţie şi extinderea la 4 benzi de circulaţie a porţiunii de drum cuprinse între acest pod şi pasajul DN 71, reabilitarea pasajului superior pe DN 71 în zona Târgovişte Nord, reabilitarea podului rutier peste râul Ialomiţa la Valea Voievozilor, reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centură şi execuţia unor trotuare noi, reabilitarea sensurilor giratorii şi a drumurilor laterale. 

Totodata, proiectul vizează şi realizarea unei reţele de canalizare cu lungimea de 15 km, care va cuprinde un număr de 411 cămine de vizitare şi 925 guri de scurgere. 

Constructor ese asocierea SC Good Prod SRL SK 13 Pastroy JSC

Când trebuia să fie gata Centura

Proiectul trebuia finalizat încă din luna august 2012 lucrările au bătut pasul pe loc din diverse motive. Valoarea aferentă proiectului tehnic revizuit este de 63,3 milioane de lei cu TVA.

centuratgv

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR). 

Contractul iniţial a fost semnat în 28 iunie 2009, în urma organizării unei proceduri de achiziţie publică la care au participat 11 firme. Licitaţia a fost câstigată de trei firme, în urma unei asocieri: S.C. Cast S.R.L., S.C. Trans bitum S.R.L şi Carena Spa Impresia di Construzioni.

Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili. 

Amplul proiect prevede reabilitarea a 13,8 km, pe zonele în care drumul are patru benzi de circulaţie si lăţirea zonelor de drum cu două benzi de circulaţie la patru benzi acolo unde este posibil. 

Străzile vizate sunt Petru Cercel, Laminorului, Calea Campulung, Bd-ul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Mânăstirea Dealu, Magrini, Cărămidari, Calea Ialomiţei. De asemenea, se are în vedere construcţia de trotuare şi poduri noi şi reabilitarea celor existente. 

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Lucrările la şoseaua de centura a Municipiului Târgovişte întârziate foarte mult

Baronul puilor, acuzat de un director din cadrul Primăriei Târgovişte: "S-au făcut presiuni asupra mea de către domnul Popescu"

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite