Șeful de post din Hulubești-Dâmbovița, felicitat de IGPR. Ionuț Machidon a declanșat salvarea a două tinere sechestrate în Italia

0
Publicat:

Ionuț Machidon, șeful Postului de Poliție Hulubești, județul Dâmbovița, a fost lăudat pe pagina de Facebook a Poliției Române pentru operativitatea de care a dat dovadă în salvarea fetelor sechetrate în Italia de doi proxeneți.

Agentul șef Ionuț Machidon, șeful Postului de Poliție Hulubești (DB). FOTO Poliția Română
Agentul șef Ionuț Machidon, șeful Postului de Poliție Hulubești (DB). FOTO Poliția Română

O tânără, prin intermediul internetului, i-a scris lui Ionuț că este sechestrată în Italia împreună cu o amică, fiind obligate să se prostitueze. Timpul era limitat, precum și accesul la telefon, așa că Ionuț a strâns câteva informații esențiale, care au ajutat la găsirea fetelor și reținerea celor doi, ce erau în spatele activități infracționale. Este un exemplu de eroism modern, în care utilizarea inteligentă a tehnologiei poate ajuta la salvarea unor vieți umane. Ionuț este un exemplu pentru toți, un om bun și un polițist model. Mulțumim tuturor pentru munca depusă”, este mesajul superiorilor pe rețele sociale.

Polițistul din Hulubești a declanșat o operațiune internațională, iar femeile au fost salvate din mâinile bărbaților originari din Târgoviște, care au ajuns în arest.

Mesajul tinerei sechetrate

Agentul șef de poliție Ionuț Machidon a primit un mesaj de la tânăra care îi cerea ajutor, pe data de 26 februarie a.c.. Femeia îi mărturisea că trece prin clipe de coșmar. Nu cunoaște nici limba italiană, iar proxeneții o băteau și obligau să întrețină relații sexuale contra cost cu necunoscuți.

Polițistul și-a anunțat superiorii, iar Brigada de Combatere a Crimei Organizate a luat legătura cu omologii din Italia. La descinderea care a urmat în orașul Tripoli, două femei au fost găsite în casă și eliberate, una dintre ele fiind însărcinată. Ele fuseseră sechestrate de doi români, originari din Târgoviște. Bărbații le obligau să se prostitueze și racolau clienți prin intermediul unor site-uri de profil.

Cei doi indivizi, de 35 și 37 de ani, sunt acuzați de trafic de persoane, și se află acum în arestul poliției din Termoli, Italia.

În prezent, la nivelul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa, sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite