Scene incredibile în pădure. Aflat la vânătoare de mistreți, un bărbat a fost atacat de un urs, pe care l-a împușcat

0
Publicat:

Un vânător din Dâmbovița, aflat la o partidă de vânătoare de mistreţi în comuna Bezdead, a fost atacat de un urs pe care l-a împuşcat mortal, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

urs alba vanator

La data de 22 octombrie, în jurul orei 14,12, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că ar fi împuşcat mortal un urs, pe raza comunei Bezdead. Din primele verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că, un bărbat, de 51 de ani, din comuna Răzvad, în timp ce s-ar fi aflat la o partidă de vânătoare autorizată pentru specia mistreţ, organizată pe raza comunei Bezdead, ar fi fost atacat de un urs, moment în care l-ar fi împuşcat mortal”, precizează IPJ Dâmboviţa.

vanator

La faţa locului a fost găsit cadavrul unui urs adult, acesta fiind transportat la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa.

IPJ Dâmboviţa precizează că efectuează în continuare cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Vânătoare ilegală. Un urs a fost capturat, iar sătenii au sunat la 112 

Oamenii legii au fost chemaţi să ancheteze o vânătoare ilegală, în Runcu. Totul s-a întâmplat în urmă cu doi ani. 

„La data de 1 septembrie, în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi prin 112, de un reprezentant al Fondului cinegetic, cu privire la faptul că un urs a fost prins intr-o capcană neautorizată, în comuna Runcu. În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au asigurat măsuri de siguranţă alături de celelalte structuri cu atribuţii în ordine şi siguranţă publică”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 42 alin. 1 lit. q din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/206, fiind identificat principalul bănuit de comiterea faptei, respectiv un barbat de 39 de ani.

Tot în Runcu, un urs a fost ucis cu sălbăticie de către doi bărbaţi, care l-au capturat cu ajutorul unui laţ. Prejudiciul a fost estimat la 40.000 de euro.

Braconierii omorâseră animalul şi apoi l-au tranşnat. La vederea vânătorilor, unul dintre bărbaţi a devenit violent şi i-a ameninţat cu un cuţit, fiind chemată Poliţia Fieni la faţa locului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite