Restricţii dure la Pucioasa, după ce rata de infectare a sărit de 1,81 la mia de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Pucioasa
FOTO: Primăria Pucioasa

Restaurantele, cafenelele care funcţionează în spaţii închise şi sălile de jocuri de noroc îşi suspendă activitatea pe raza oraşului Pucioasa din judeţul Dâmboviţa, măsura fiind luată în contextul în care în localitate se înregistrează o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 1,81 la o mie de locuitori.

Pentru a stopa răspândirea virusului, autorităţile au impus obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţii deschide, între orele 6:00 şi 20:00.

Conform unei decizii adoptate, duminică, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, începând de luni, 12 octombrie, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza oraşului Pucioasa.

Excepţie vor face restaurantele unităţilor de cazare care vor pitea să îi servească doar pe clienţii cazaţi, iar în cazul jocurilor de noroc este permisă activitatea de vânzare a lozurilor şi biletelor.

Tot de luni se suspendă programul cinematografelor, instituţiilor de spectacole în oraşul Pucioasa

”Începând cu data de 12 octombrie 2020, în intervalul orar 06:00 – 20:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza oraşului. Obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelor  care au împlinit vârsta de 5 ani”, au mai decis autorităţile judeţene, conform Hotărârii 45/11.10.2020 a CJSU Dâmboviţa.

Restricţiile se vor aplica în toată perioada în care incidenţa cumulată a cazurilor va fi mai mare de 1,5 la o mie de locuitori, dar nu mai puţin de 14 zile de la data instituirii acestora, au mai decis membrii CJSU.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite