Război total între primărie şi iubitorii de câini comunitari. O maşină de ecarisaj a fost incendiată: "Asistăm la un gest mafiot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost văzut de unul dintre paznicii garajului unde era parcată autoutilitară. Imediat, bărbatul a sunat la pompieri şi ajutat de un coleg a început să stropească maşină cu apa
Incendiul a fost văzut de unul dintre paznicii garajului unde era parcată autoutilitară. Imediat, bărbatul a sunat la pompieri şi ajutat de un coleg a început să stropească maşină cu apa

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, este hotărât să facă dreptate în cazul incendierii unei maşini aparţinând Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei. Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa, în jurul orei 03.40.

"Asistăm la un gest mafiot. O maşină de ecarisaj aparţinând Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, a fost incendiată duminică dimineaţă, în jurul orei 3.40, de autori necunscuţi, care au pătruns în curtea Direcţiei de Salubritate, au stropit, probabil, cu benzină maşina şi au incendiat-o. Este un gest de o gravitate extremă, un gest care reclamă măsuri drastice. Acest incident nu este primul. Vine în urma altui incident, când reprezentanţi ai Direcţiei de Salubritate au fost bătuţi pe stradă pentru că îşi făceau treaba, adunau câini. A ajuns să ne fie teamă să mai mergem e stradă. În afara faptului că s-a incendiat un bun în valoare de 1,3 miliarde de lei, e clar că gestul a avut ca substrat şi o intimidare. Nu mi-a venit să cred când am auzit. Noi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem. Inţeleg că este vorba şi de o filmare", a declarat, Cristian Stan.

Întrebat dacă este vorba de o asociaţie de protecţie a animalelor din Târgovişte, edilul a spus că nu comentează.

Război total cu iubitorii de câini comunitari 

Maşina hingherilor din Târgovişte a fost incendiată, iar directorul de la salubritate îi acuză de acest lucru pe membrii unei asociaţii de iubitori ai câinilor, cu care , spune el, au intrat în conflict după ce autorităţile din Târgovişte au demarat acţiunea de eutanasiere a câinilor fără stăpân nerevendicati din adăpost. Mai mult, directorul societăţii de salubritate susţine că acesta nu este primul incident.

masina incendiata tgv

Incendiul a fost văzut de unul dintre paznicii garajului unde era parcată autoutilitară. Imediat, bărbatul a sunat la pompieri şi ajutat de un coleg a început să stropească maşină cu apa. Flăcările au afectat încă o maşină parcată şi tot timpul a existat pericolul că incendiul să cuprindă întreg parcul auto. 

"Eu cred că i s-a pus foc. Am avut mai multe conflicte cu Asociaţia de Protecţie a Animalelor <Sufleţel>, despre care nu ştim dacă funcţionează legal, prin faptul că nu suntem lăsaţi de dumnealor să respectăm legea, adică să eutanasiem aceşti câini care sunt prinşi pe domeniul public şi care nu sunt adoptaţi într-o perioadă de 18 zile. Băuiesc că unul dintre membrii asociaţiei a făcut acest gest pentru că au mai făcut şi altele necugetate. Mi-au bătut noaptea oamenii în teren de au ajuns să nu mai vină la muncă de frică. Contul meu de Facebook este împânzit de mesaje denigratoare. Este ceva cu totul şi cu totul anormal. Toate lumea trebuie să ştie că eutanasierea este ultima metodă. Până acum am eutanasiat 17 câini. Am primit tot felul de mesaje şi din Germania, de la oameni care ne fac gunoaiele Europei", a declarat Dănuţ Badea, director Direcţia de Salubritate Târgovişte.

În replică, preşedinta Asociaţiei spune că îl va acţiona în judecată pe directorul de la Salubritate,  ba chiar susţine că ea este cea ameninţată. 

"O să îl dau în judecată pentru aceste acuzaţii. Chiar dumnealui m-a ameninţat. Ceea ce mi se pare ciudat este faptul că ei capturează noapte de noapte şi asta poate fi verificat. Noi îi urmărim pentru a vedea în ce stil capturează. Şi ei capturează cu Poliţia Locală", ne-a spus Cristina Păun, preşedintele Asociaţia "Sufleţel".

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite