Producător de mobilă de lux din Târgoviște, dezmembrată. Patronii olandezi lichidează afacerea

0
Publicat:

Situație grea pentru cei 110 angajați de la Quadra Invest din Târgoviște, o firmă care producea mobilă de lux. Conflictul de muncă declanșat în 24 august 2022 nu a fost rezolvat, așa că patronii olandezi lichidează afacerea. 

Conducerea spune că vânzările au scăzut dramatic în 2021. FOTO Sindicatul Valahia
Conducerea spune că vânzările au scăzut dramatic în 2021. FOTO Sindicatul Valahia

Patronii olandezi nu au fost de acord cu mărirea salariilor, așa că între sindicat și conducere nu a fost cale de dialog. Așa s-a ajuns la disponibilizări, iar acum patronatul vinde activele pentru a recupera tot ce se poate.

Olandezii de la Quadra vor vinde către cineva din Germania care vrea să-i continue activitatea începând din luna februarie. Quadra și-a încetat activitatea încă din luna decembrie, acesta a fost și motivul pentru care nu au mai vrut să facă un contract colectiv de muncă, dar oamenii și-au primit plățile compensatorii. Să sperăm că din luna februarie, altcineva să facă mobilă la Quadra, pe partea de producție, care se pare că în continuare va avea aceeași destinație”, a precizat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

Conducerea dă vina pe situația creată pe ultimele 6 luni, în care vânzările au scăzut dramatic.

Quadra Invest din Târgovişte, producător de mobilă tapiţată, exporta 95% din producţie. Firma realiza mobilier tapiţat precum scaune de sufragerie sau bucătărie, canapele sau tăblii de pat, precum și piese de mobilier în stilul rustic.

Firma este deţinută de Gijsbert Huijink, un antreprenor cu peste 20 de ani de experienţă în businessul românesc, iar mobila ajungea în țări ca Germania, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Belgia și alte țări din Europa.

Quadra Invest a avut afaceri de 18,3 milioane de lei (circa 3,8 mil. euro) în 2021. Investiţia totală în fabrică (clădiri şi echipamente) s-a ridicat la circa 2,5 milioane euro.

Producţia de mobilă din România a urcat în 2021 cu circa 8% faţă de anul precedent, după o scădere considerabilă în 2020, anul de început al pandemiei, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Exporturile de mobilă au ajuns în 2021 la o valoare de 2,2 miliarde de euro, în creştere cu 10% faţă de 2020.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite