Peştera Ialomiţei, cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucegi, închisă din cauza inundaţiilor

0
0
Pestera Ialomitei

Şi Peştera Ialomiţei a avut de suferit din cauza precipitaţiilor. Autorităţile anunţă că obiectivul turistic este închis, dar că zilele următoare îşi va redeschide porţile.

Zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa a fost lovită serios de precipitaţii, care au distrus Dj 714 pe o suprafaţă de 200 de metri. De asemenea, buştenii aduşi de viitură au blocat circulaţia în zona Zănoaga. 

„Pe lângă montarea indicatoarelor de avertizare de închidere a tronsonului DJ 714, au mai fost aprobate lucrări de degajare a drumului, intervenţii ale SC LDP care să asigure accesul în Campingul Zănoaga în cele mai bune condiţii şi refacerea podului către Cabana Horoabelor. Nu în ultimul rând, mâine dimineaţă, urmează să am discuţii cu proiectanţii pentru a reface cât mai repede drumurile din munte, dar şi cu aparatul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru consolidarea zidurilor de sprijin şi a DJ714, acolo unde Consiliul Judeţean poate interveni”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Potrivit preşedinteului CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.

„Drept urmare, drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar şi la intrarea pe drumul dinspre Peştera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunţa acest lucru. În ceea ce priveşte turiştii aflaţi acum în munte, aceştia sunt în deplină siguranţă.  A fost găsită şi ruta pe care pot merge spre casă. Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente.  În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa”,  a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Potrivit ISU Dâmboviţa, cele 60 de persoane cazate în campingul de la Zănoaga nu sunt evacuate pentru că nu sunt în pericol şi nu vor să părăsească zona. 

„Căsuţele de campare nu au fost afectate. S-au stabilit măsuri de monitorizare permanentă a stării vremii şi evacuarea imediată a turiştilor în caz de urgentţă de către responsabilii campingului Zanoaga”, a precizat ISU Dâmboviţa.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO

Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite