Peste 130 de turişti, în pericol de a pierde petrecerea dintre ani, după ce au rămas blocaţi la baza Telecabinei Babele - Buşteni.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 130 de turişti, care şi-au rezervat locuri de cazare pentru noaptea dintre ani în zona Sinaia - Buşteni, ar putea pierde petrecerea. Oamenii au coborât de la Buşteni cu telecabina înspre Babele pentru a vedea Peştera Ialomiţei, însă, din cauza vântului care suflă cu putere, telecabina nu a mai funcţionat. La ora 22.30 ultimii turişti blocaţi au fost coborâţi de către salvamontişti.

UPDATE 22.30 Ultimii dintre turiştii rămaşi blocaţi pe munte, duminică seară, în zona Babele din Masivul Bucegi au fost îmbarcaţi în vehicule pentru bătătorit zăpada şi sunt coborâţi către Dichiu de către salvamontişti şi jandarmii montani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, jandarmii montani şi salvamontiştii care participă la acţiunea de recuperare a turiştilor rămaşi blocaţi pe platoul Bucegi i-au îmbarcat în vehiculele speciale pentru transportul pe munte pe ultimii 30 de turişti rămaşi la peste 2000 de metri altitudine. Aceştia au fost îmbarcaţi în paru vehicule de tip Ratrac şi sunt coborâţi spre zona Dichiu.

UPDATE 19.20 Turiştii blocaţi pe munte, duminică seară, la peste 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi sunt coborâţi cu utilajele pentru bătătorit zăpada, primul grup, format din 54 de persoane, fiind coborât la Dichiu, de unde oamenii sunt preluaţi de microbuze şi autovehicule de teren ale structurilor din subordinea MAI. Iniţial, autorităţile hotărâseră ca oamenii să fie coborâţi pe jos până la Piatra Arsă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, a declarat că primii 54 dintre turiştii blocaţi pe munte au  fost coborâţi cu ratrac-urile, decizia de a se renunţa la coborârea pe jos fiind luată în condiţiile în care pe munte vântul suflă puternic, iar operaţiunea ar fi fost foarte dificilă.

Cei 54 de turişti au ajuns în zona Dichiu, din judeţul Dâmboviţa, de unde urmează să fie preluaţi de microbuze şi autovehicule de teren pentru a fi transportaţi în staţiunea Buşteni.

Acţiunea de coborâre a celorlalţi turişti continuă.

UPDATE 18.40 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Eduard Ţelea, a declarat pentru News.ro că aproximativ 18 de copii se află printre turiştii rămaşi blocaţi la peste 2000 de metri altitudine, în Masivul Bucegi, datele fiind furnizate de către cei care au sunat la 112.

Cei aproape 150 de turişti vor fi coborâţi pe jos, până la Piatra Arsă, de unde vor fi preluaţi de autobuze, microbuze şi autoturisme de teren ale Jandarmeriei şi ISU din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu.

El a precizat că primul grup, format din 40 de oameni, a început deja coborârea.

Ciprian Vătăşelu a mai spus că de la Piatra Arsă turiştii vor fi transportaţi cu microbuze şi maşini de teren pe drumul judeţean DJ 714 spre Moroeni şi de acolo în staţiunea Buşteni, de unde au urcat cu telecabina pe munte.


Peste 130 de turişti au rămas blocaţi lângă sediul Salvamont Dâmboviţa, în Munţii Bucegi. Asta după ce, din cauza vântului puternic, autorităţile locale au decis oprirea telecabinei. 

Salvamontiştii şi jandarmii din Dâmboviţa, Argeş şi Pahova încercă acum să facă tot posibilul pentru ca oamenii să nu piardă petrecerea dintre ani. Autorităţile încearcă să coboare turiştii la baza muntelui, în condiţiile în care pe Platoul Bucegi este viscol.

La faţa locului vor ajunge forţe impresionante. Vorbim de 11 Dacia Duster şi 2 microbuze de la ISU Dâmboviţa, un autobuz de la Jandarmeria Dâmboviţa, la care se vor mai adăuga alte autovehicule de la Jandarmeriile Argeş şi Prahova.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite