Percheziţii cu trupe speciale la palatele ţigăneşti din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

52 de percheziţii au avut loc, joi, în 12 judeţe, dar şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile au avut loc în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti. 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit“, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Oamenii legii au stabilit că valoarea prejudiciului se ridică la suma de 6 milioane de euro.  

Inculpaţii prin intermediul societăţilor controlate, ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Sunt acuzaţi că ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi  fost disimulată provenienţa banilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite