Pagube de 35 de milioane de lei create de inundaţii, în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 450 de gospodării din localităţile Petreşti şi Morteni au fost lovite de inundaţii, iar fermele şi culturile agricole au avut de suferit din cauza grindinei în proporţie de 60-100%
Peste 450 de gospodării din localităţile Petreşti şi Morteni au fost lovite de inundaţii, iar fermele şi culturile agricole au avut de suferit din cauza grindinei în proporţie de 60-100%

Inundaţiile au produs pagube în judeţul Dâmboviţa de aproape 35 milioane de lei, cele mai afectate fiind drumurile judeţene, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a arătat că numai pe infrastructura rutieră judeţeană valoarea pagubelor se ridică la suma de 16.850.000 lei, la care se şi cele înregistrate în ultima săptămână, de 9.550.000 lei.

La momentul acesta, comisii din care fac parte reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă si specialişti de la Direcţia Tehnică din consiliul judeţean procedează la evaluarea pagubelor.

Culturile agricole au fost afectate de grindină şi inundaţii în mai multe localităţi din judeţ, în special la Morteni şi Petreşti. De asemenea culturile pomicole din bazinul Valea Dâmboviţei au fost afectate de ploile abundente.

Peste 450 de gospodării din localităţile Petreşti şi Morteni au fost lovite de inundaţii, iar fermele şi culturile agricole au avut de suferit din cauza grindinei în proporţie de 60-100%.

"Eu cred că este necesar să se intervină de la nivel guvernamental cu sprijin pentru agricultorii afectaţi. Prioritare pentru reabilitare sunt podul de la Finta şi drumurile de la Măgura şi Râu Alb. Dacă nu găsesc altă soluţie, prin redistribuiri de fonduri de la CJD, iau din altă parte pentru că este normal să rezolvăm ceea ce este cu adevărat prioritar", a spus preşedintele Ţuţuianu. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite