Intervenție cu elicopterul SMURD pe munte, pentru salvarea unui tânăr rănit în timp ce făcea mountain-bike FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a avut nevoie de ajutor salvamontiștilor din Prahova, după ce a căzut cu bicicleta pe un traseu de mountain-bike, rănindu-se la abdomen.

Intervenție cu elicopterul SMURD în munte. FOTO Salvamont Prahova
Intervenție cu elicopterul SMURD în munte. FOTO Salvamont Prahova

Accidentul s-a petrecut vineri, pe un traseu de mountain-bike din Sinaia. Adolescentul a căzut cu bicicleta și suferit traumatisme la membrele inferioare și un traumatism abdominal.

Salvatorii montani de la Baza Cota 1400 au intervenit prompt, i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat cu UTV-ul la Cota 1400, de unde a fost preluat de către un elicopter de la POA Brașov și transportat la spital.

Turist abandonat de un ghid montan

Un ghid montan din Prahova a avut o atitudine de neînțeles față de un turist din grupul pentru care a organizat o drumeție contra-cost, în zona Azuga. Bărbatul a fost abandonat pe traseu, fiind nevoie de intervenția salvamontiștilor

Când s-a văzut singur pe munte, turistul a sunat la Dispeceratul Național Salvamont, iar salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga.

„Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. S-a alăturat unui grup condus de un așa-zis ghid montan ce își face reclamă pe rețelele de socializare, a plătit o sumă de bani și au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experiență montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic. Este revoltător faptul că așa-zisul ghid a luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-și pur și simplu clientul în pădure”, au transmis salvamontiștii prahoveni

Turistă dusă cu elicopterul la spital, după ce i s-a făcut rău pe un traseu din Bucegi

Mai mulți turiști au avut nevoie de ajutor sau îndrumare pentru că s-au aventurat pe trasee dificile, în ultima lună de vară a acestui an. Mai mult, o femeie în vârstă de 32 de ani a fost dusă cu elicopterul la spital după i s-a făcut rău.

image

Potrivit salvatorilor din Prahova, intervenție aero a avut loc în Bucegi, pentru transportul la spital a unei turiste ce acuza dureri în piept, insuficiență respiratorie și stari de vomă.

Acesta a fost transportată de urgenţă la spital cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Salamontiştii îi sfătuesc pe cei ce vor să străbată munţii şi pădurile să se asigure că aleg un traseu potrivit nivelului lor de pregătire fizică, dar şi echipament adecvat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite