În urmă cu câţiva ani vindea fructe. Acum este un artist celebru în toată lumea. Ce capodopere creează un spaniol din nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andoni Bastarrika şi una dintre sculpturile sale. FOTO: Bright Side
Andoni Bastarrika şi una dintre sculpturile sale. FOTO: Bright Side

Un artist spaniol a ajuns celebru în lume prin sculpturile sale. Lucrările sale nu rezistă prea mult, pentru că sunt realizate din nisip.

Andoni Bastarrika şi-a sculptat propriul drum al celebrităţii. El a mărturisit pentru presa străină că face asta de 10 ani şi încă se descoperă pe sine. 

"Renacer" de Andoni Bastarrika from Jonmant on Vimeo.

Potrivit Bright Side, artistul vede lumea prin mâinile sale. Este caracterizează ca un autodidact. 

image

Până se apuce de artă, Andoni deţinea un magazin de fructe şi a lucrat ca terapeut Shiatsu certificat (Terapia Shiatsu, metoda oficială Namikoshi, este terapie manuală bazată pe dovezi ştiinţifico-medicale. Ştiinţa terapiei Shiatsu este un studiu multidisciplinar ce include cunoştinţe moderne de anatomia, fiziologia, neurobiologia şi patologia corpului uman.)

„Poate asta m-a învăţat să văd lumea prin mâinile mele”, a spus el. În vara anului 2010, în timpul unei zile la plajă, împreună cu fiicele sale, şi-a descoperit talentul, ajutându-le să termine o sculptură în nisip.

   

Pentru a crea sculpturile sale, Bastarrika lucrează cel mai mult cu mâinile sale. Îi place să simtă şi să atingă nisipul. În timpul procesului, el foloseşte o imagine a ceea ce sculpează ca referinţă, dar cea mai mare parte a inspiraţiei sale vine direct din imaginaţia sa.

Pentru a termina o sculptură are nevoie de aproximativ 6 până la 12 ore, după care vântul îşi spune ultimul cuvânt.

image
image
image
image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite