În ce stare sunt angajaţii Arctic: „Toţi sunt asimptomatici şi sunt internaţi la secţia Boli Infecţioase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fabrica arctic

Primarul oraşului Găeşti, Gheorghe Grigore, a precizat că starea angajaţilor Arctic este bună şi toţi sunt asimptomatici. Fabrica de electrocasnice s-a închis temporar din cauza numărului mare de confirmaţi la noul coronavirus, respectiv 66.

„Dragi găeşteni, au sosit rezultatele testelor pe care ARCTIC SA le-a făcut ieri salariaţilor. 31 de teste sunt pozitive, dintre acestea 5 sunt cetăţeni ai oraşului nostru. Astfel, în acest moment 16 cetăţeni din Găeşti sunt confirmăţi pozitiv. Toţi sunt asimptomatici şi sunt internaţi la secţia Boli Infecţioase. Familiile lor sunt în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile şi sunt monitorizate de autorităţi. Fac apel în continuare la dumneavoastră, să respectăm regulile, să dăm dovadă de aceeaşi reţinere care ne-a caracterizat în ultima perioadă şi cu siguranţă vom traversa cu bine această grea încercare. La rândul nostru, autoritatea locală vom continua acţiunile pentru protecţia dumneavoastră”, a scris Gheorghe Grigore, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a anunţat că de luni, celor care vor să intre în piaţă sau în Primărie le va fi luată temperatura.

„Accesul se va face doar cu mască, iar la intrare aveţi dezinfectant pentru mâini. Începând de luni la intrarea în sediul primăriei şi piaţă vor fi termometre cu care se va lua temperatura celor care se vor deplasa aici. Chiar dacă nu mai sunt restricţii de mişcare, păstraţi distanţa socială şi respectaţi regulile. Masca este obligatorie în orice spatiu închis, public sau privat”, a mai spus primarul oraşului Găeşti.  

Arctic închide fabrica de la Găeşti

"În calitate de lider al pieţei de electrocasnice din România şi de unul dintre cei mai importanţi susţinători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajaţi, compania Arctic prioritizează sănătatea şi siguranţa acestora, a partenerilor de afaceri şi a consumatorilor. La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare iniţiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat", se arată într-un comunicat al companiei transmis Agerpres.

Toţi angajaţii fabricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic în perioada în care liniile de producţie rămân închise, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de angajator. Liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai, între timp fabrica urmând să treacă printr-un program intens de dezinfecţie.

Arctic mai anunţă că toţi cei confirmaţi pozitiv sunt asimptomatici şi sunt spitalizaţi, starea lor fiind monitorizată de autorităţile medicale locale. Angajaţii care au intrat în contact cu persoanele afectate au fost informaţi şi sunt în prezent în autoizolare, pentru a reduce răspândirea virusului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite