GALERIE FOTO! Jurnaliştii au tras cu pistolul la ţintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au uitat de subiectele incitante de presă şi s-au aliniat pe câmpul de tragere. Ziariştii au participat la Cupa Presei la Tir organizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, cu ocazia «Zilei Jandarmeriei», care pică pe 3 aprilie.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Jurnaliştii dâmboviţeni s-au înarmat cu pistoale Carpaţi, model 1974. Oamenii de presă au fost nevoiţi să ochească ţintele aflate la distanţă de 15 metri.

La început, ziariştilor li s-a făcut instructajul de rigoare. "Aţi mai folosit armamentul din dotare. Este vorba de un pistol cu calibrul 7,65, model 1974. Trebuie luate nişte reguli de prevenire a accidentelor pentru larea liniei de ochire. Acestea sunt necesare pentru a nu pleca din poligon cu regretul ca ţintele au rămas aşa cum le-aţi găsit” a spus mai în glumă, mai în serios, colonelul Viorel Matei, şeful I.J.J. Dâmboviţa.

Participanţii au avut la dispoziţie 3 gloanţe pentru a-şi demonstra măiestria în a lovi ţinta în tragerea de probă şi alte 5 gloanţe, la tragerea oficială. “Numai sun comanda se vor face tragerile. Arma trebuie ţinută doar spre axul poligonului. Ţinta este amplasată la 15 metri şi se vor executa două trageri. Prima va fi de probă, cu trei cartuşe, iar pentru concurs, vor fi distribuite cinci cartuşe. Sperăm să executaţi cum trebuie. Pentru a lua linia de ochire cum trebuie, ochiul trebuie să vadă cătarea prin fantă, la acelaşi nivel şi trebuie ochită cifra zece”, a declarat colonelul Gheorghe Sârbu.

Zis şi făcut. Cei mai buni trăgaci au primit diplome şi cupe. Este vorba de Ifrim Nicolae, reporter la InfoTgv (46 de puncte), Oana Soare, de la Kiss Fm (43 de puncte) şi Iulian Canache, de la Realitatea TV (43 de puncte).

Pe echipe, echipa Adevărul de Seară Târgovişte s-a clasat pe locul III, cu 60 de puncte, la mică distantă de echipele de la Kiss Fm şi InfoTgv.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite