„Frumos e în septembrie la Veneţia”, sâmbătă şi duminică la Teatrul de Vară din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
frumos e in venetia

Sâmbătă, 20 iunie, şi duminică, 21 iunie, începând cu orele 21:30, la Teatrul de Vară, zona Parcul Chindiei, va se juca piesa “Frumos e în septambrie la Veneţia”, o comedie romantică produsă de Teatrul Tony Bulandra Târgovişte.

“Frumos e în septembrie la Veneţia” este una dintre piesele-scurte scrise de Teodor Mazilu, o piesă în care personajele întâlnesc realitatea dorită, dar nu ştiu să o recunoască. Visarea e mai confortabilă, conştientă de lipsa-i de responsabilitate şi de implicare.

Acelaşi titlu îl poartă şi spectacolul Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, în regia şi scenografia lui Mc Ranin, spectacol-coupé care conţine şi Împăiaţi-vă iubiţii. Tot piesă scurtă, aceasta surprinde o frântură din viaţa personală a unui regizor şi a unei actriţe.

Tipologii diferite, el – arogantul atotştiutor, ea – femeia conştientă de principalul ei atu, frumuseţea, se întâlnesc pentru a-şi exorciza cele mai mari frici: el – frica de moartea, ea – frica de a fi lipsită de talent.

Ambele piese care compun spectacolul-coupé sunt în două personaje. Interesant este că Ea nu se schimbă. Este jucată de aceeaşi actriţă, Camelia Varga, ce îşi face remarcat personajul prin farmec, expresivitate şi energie. El se transformă.

Îl întâlnim pe actorul Mircea Silaghi în Frumos e în septembrie la Veneţia, actor ce conferă personajului poezie, un aer meditativ şi cuceritor şi o forţă conţinută care izvorăşte din intensitatea privirii. În Împăiaţi-vă iubiţii, rolul unui El raţional, pragmatic, autoritar este jucat de actorul Radu Câmpean.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite