FOTO Deschiderea anului universitar în campusul UVT. Diplomă de excelenţă din partea Primăriei Târgovişte

0
0
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că UVT este motorul de dezvoltare al fostei capitale a Ţării Româneşti
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că UVT este motorul de dezvoltare al fostei capitale a Ţării Româneşti

Noua generaţie de boboci ai Universităţii Valahia, din Târgovişte, va învăţa, pentru prim dată, în clădirile singurului campus universitar construit de la zero după 1989. Drumul până aici a fost lung şi anevoios, spun autorităţile şi profesorii, însă, UVT "trebuie să devină un motor de dezvoltare".

Deschiderea noului an universitar în campusul UVT a fost făcută de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Alături de el au mai fost prezenţi Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Gigel Paraschiv şi Răzvan Teodorescu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor.

„Deschiderea anului universitar la Universitatea Valahia este o sărbătoare şi un prilej de emoţie, mai ales pentru boboci, studenţii din primul an. Le urăm succes şi îi asigurăm că au făcut o alegere înţeleaptă. După 23 de ani de la înfiinţarea Universităţii Valahia din Târgovişte, este pentru prima dată când anul universitar se deschide în noul campus. Ne place să fim alături de prieteni, mai ales când printre ei sunt importante personalităţi. Acum 23 de ani, Universitatea s-a înfiinţat în centrul oraşului, ajutată de oraş. Cred că a venit momentul ca Universitatea Valahia să-şi plătească această datorie de onoare şi să reconstruim oraşul în jurul universităţii. Colaborarea cu Primăria Târgovişte este foarte importantă şi îi mulţumesc domnului primar pentru sprijinul pe care l-am avut constant. Mulţumim parlamentarilor dâmboviţeni pentru prezenţa la eveniment şi pentru sprijinul oferit. Dragi studenţi, vă mulţumim şi vă aşteptăm la ore”, a declarat rectorul UVT, conf.univ.dr. Călin Oros.

Universitatea Valahia, singura care a dezvoltat un campus de la zero

„Deschiderea anului universitar este un moment emoţionant pentru orice cadru didactic şi orice student. Am aflat cu satisfacţie că la Universitatea Valahia este cea mai bună admitere din ultimii ani, ceea ce demonstrează atractivitatea spre programele UVT. Valahia este o universitate dinamică din perspectiva educaţională, dar şi în mediul economic. Universitatea Valahia este singura care a dezvoltat un campus de la zero. Preocuparea UVT pentru internaţionalizarea activităţii este extrem de importantă, iar rolul universităţii este de motor al dezvoltării regionale. Sunt impresionat de capacitatea de cazare a Universităţii, precum şi de bursele studenţeşti acordate, în special cele sociale. Felicit conducerea universităţii, pe domnul rector Oros şi pe studenţi. Vivat, Crescat, Floreat! Declar deschis anul universitar 2015-2016 la Universitatea Valahia din Târgovişte”, a spus ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, în aplauzele invitaţilor, cadrelor universitare şi studenţilor prezenţi la eveniment.

Deschidere Campus UVT

Întoarcerea tinerilor către agricultură 

„Este o onoare pentru mine să mă aflu aici. Am venit din trei motive astăzi la Târgovişte. Unul este să aduc aprecieri conducerii Universităţii Valahia şi în special rectorului Călin Oros pentru nivelul la care a adus universitatea. Mi-aş fi dorit să am şi eu asemenea condiţii când eram student. Al doilea motiv este că astăzi participă şi domnul ministru Cîmpeanu, îi mulţumesc pentru toată activitatea derulată în slujba învăţământului românesc, dar în mod particular pentru atenţia acordată universităţii dumneavoastră. Al treilea motiv pentru care am venit este să-i felicit pe cei care au ales această universitate. Există din ce în ce mai multă apropiere între absolvenţii de universităţi şi afacerile din agricultură. 12.000 de tineri s-au instalat în mediul rural şi au început propria afacere”.

Fonduri consistente

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că UVT este motorul de dezvoltare al fostei capitale a Ţării Româneşti.

Deschidere Campus UVT

„Ne dorim să punem pe baze moderne întregul învăţământ universitar în Dâmboviţa. Sunt două proiecte europene pe POR 2014-2020 pentru a continua lucrările la campusul universitar. După calculele noastre, ar fi nevoie de aproximativ 34 de milioane de euro, care nu pot fi accesate doar prin fonduri europene, dar am convingerea că vom avea susţinerea de la Guvern şi în anii următori. Suntem în linie dreaptă de la CNI pentru finanţarea construcţiei unei săli de sport în campus. Vom sta alături de Universitatea Valahia din Târgovişte, de ea depinde dezvoltarea municipiului Târgovişte şi a judeţului Dâmboviţa”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

UVT a primit şi diplomă de excelenţă din partea Primăriei Târgovişte, în semn de respect pentru ceea ce înseamnă acest centru universitar în Muntenia. 

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite