FOTO Cei mai buni piloţi şi-au dat întâlnire la ATA Racing Show 2016 - ediţia a II-a, organizat pe autodromul lui Titi Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simone Tempestini, cel mai rapid pilot la ATA Racing Show
Simone Tempestini, cel mai rapid pilot la ATA Racing Show

Sezonul 2016 în motorsportul din România se încheie, pentru al doilea an consecutiv, cu ATA Racing Show. Acesta este singurul eveniment din ţara noastră la care iau startul cei mai buni piloţi, atât din Campionatul Naţional de Raliuri, cât şi din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

Aflat a a doua ediţie, evenimentul ATA Racing Show 2016 a aliniat la start cei mai buni piloţi din principalele competiţii interne, Campionatul Naţional de Raliu şi Campionatul de Viteză în Coastă, care au făcut spectacol pe un traseu mixt: asfalt şi macadam. În acest an, traseul de concurs va fi unul mixt, cu o lungime de 3 km, dintre care 2,3 km vor fi pe asfalt şi beton, iar 0,7 km pe macadam.

ata racing

Competiţia se desfăşoră în perioada 25-26 noiembrie 2016 la Academia Titi Aur, din Crevedia, jud. Dâmboviţa, pe cel mai mare şi complet autodrom din Europa de Est, care se întinde pe 12.5 ha, la doar 29 km de Centrul Bucureştiului.

ATA Racing Show este singurul eveniment de acest gen din motorsportul românesc, iar pe traseul mixt de 3 km se vor întrece în paralel câte două maşini.

Conceptul competiţiei rămâne neschimbat, câte două maşini urmând să ia startul şi să concureze în paralel, atât în manşele de antrenament, cât şi în cele de concurs. În prima zi, pe 25 noiembrie, în intervalul 08:00 – 21:30 vor avea loc sesiunile de antrenamente libere şi precalificări, iar pe 26 noiembrie vor fi calificările, manşele de concurs şi finalele, între 08:00 şi 18:30.

ata racing

Mutu a debutat în raliuri

Adrian Mutu a debutat în rolul de copilot de raliuri la ATA Racing Show 2016, competiţie automobilistică gazduită pentru al doilea an consecutiv de Academia Titi Aur.

ata racing

Managerul general al lui Dinamo a fost copilotul lui Alexandru Filip în una dintre finalele competiţiei şi s-a arătat entuziasmat de senzaţiile trăite pe circuit.

Simone Tempestini, cel mai rapid pilot la ATA Racing Show

Simone Tempestini, Vlad Cosma şi Cătălin Ţuţuianu au fost cei mai rapizi piloţi, în prima zi la ATA Racing Show 2016, la clasele 4WD, 2WD şi Dacia, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

ata racing
ata racing

La Clasa Dacia, cel mai rapid timp al zilei a fost stabilit de Cătălin Ţuţuianu (Dacia Sandero): 2:58,2 minute. În urmă lui s-au clasat Armando Battocchi (Dacia Logan, 2:59,2 min.), Horaţiu Ionescu Cristea (Dacia Logan, 2:59,2 min.), Bogdan Talaşman (Dacia Logan, 3:00,8 min.) şi Dragoş Popa (Dacia Logan, 3:02,2 min.).

Vlad Cosma (Peugeot 208) a fost cel mai rapid în cele 4 manşe de antrenamente şi precalificari, la Clasa 2WD, timpul sau de referinţă fiind 2:46,2 minute. El a fost urmat de Florin Tincescu (Peugeot 208, 2:50,7 min.), Sebastian Gioarsă (Renault Twingo R2, 2:51,9 min.), Alexandru Filip (Renault Clio R3T, 2:52,6 min.) şi Szabo Csongor (Suzuki Swift, 2:54,9 min.).

Cel mai bun timp la Clasa 4WD a fost stabilit de campionul mondial WRC Junior şi campionul naţional en-titre Simone Tempestini (Ford Fiesta R5), respectiv 2:33,8 minute. Pe următoarele locuri s-au clasat Marco Tempestini (Ford Fiesta R5, 2:37,1 min.), Dan Girtofan (Skoda Fabia R5, 2:37,5 min.), Bogdan Marişca (Ford Fiesta R5, 2:38,1 min.) şi Valentin Porcisteanu (Mitsubishi Lancer EVO IX, 2:39,1 min.).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite