FOTO Cea mai frumoasă bază de nataţie din sudul României va fi la Târgovişte. Boriga: „Perla coroanei va fi aqualandul pe două hectare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul pentru baza modernă de nataţie
Proiectul pentru baza modernă de nataţie

Cel mai frumos Complex de Turism şi Nataţie din sudul României ar putea fi gata la începutul verii lui 2014. Promisiunile vin de la primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga. Vorbim de un proiect gigant, în valoare de peste 88 de milioane de lei, care va avea un Bazinul Olimpic şi un Aqualand.

Fondurile necesare investiţiei provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte. Complexului Turistic de Nataţie din Târgovişte se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, pe amplasamentul fostei Baze Crizantema.

complex natatie

Licitaţia pentru executarea lucrării a fost câştigată de Delta ACM 93 şi Berndorf Metall. Contractul de finanţare al acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Contractul de execuţie lucrări a fost semnat în august 2012. La acea vreme se făcea precizarea că acesta este primul complex turistic de nataţie din regiunea Sud Muntenia finanţat prin Regio.

complex natatie


 

“Este, după cum vedeţi, o lucrare care se desfăşoară în ritm alert, căreia i-am dat şi un termen de finalizare, mai rapid decât cel prevăzut, deoarece am considerat că este foarte important pentru târgovişteni, dâmboviţeni şi pentru toţi turiştii care vor veni să-şi petreacă timpul liber, să se recreeze aici, la noi, la Târgovişte, să prindă sezonul estival. O să fie un bazin foarte modern, de dimensiuni logic olimpice, 25 de metri cu 50 de metri, tribune, dotări pentru nataţie şi pentru polo, vestiar, săli de refacere şi de recuperare, tot ceea ce trebuie pentru ca o astfel de locaţie să poată găzdui cele mai importante competiţii de nataţie şi de polo, dar nu numai. Va fi aici şi aqualand, ce se va întinde pe două hectare. Vă spuneam, din punctul meu de vedere, perla coroanei va fi dată de aqualandul pe două hectare”, a declarat edilul Boriga astăzi, pe şantierul de la Baza Crizantema.

complex natatie

Complexul construit se va intinde pe o suprafata de 10 hectare, fiind amplasat pe fosta Baza Crizantema.

Acesta va cuprinde:

-un strand;

-un bazin acoperit (dimensiuni 50m X 25m);

-225 de locuri de parcare;

-2 terenuri de mini-fotbal;

-un teren de baschet;

-3 terenuri de tenis;

-2 locuri de joaca pentru copii;

-un amfiteatru;

-un aqualand pe o suprafaţa de teren de 2 hectare.

Târgoviştea mai are un bazin de înot, care funcţionează în Microraionul 3.

complex natatie
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite