Primăria Târgovişte vrea să restaureze ruinele Mitropoliei şi să refacă Platoul Prefecturii şi pe cel de la Sindicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La acest moment sunt fonduri pentru restaurarea ruinelor de la Mitropolie, precum şi pentru studii de fezabilitate pentru reabilitarea Platoului de la Prefectură şi cel de la Sindicate
La acest moment sunt fonduri pentru restaurarea ruinelor de la Mitropolie, precum şi pentru studii de fezabilitate pentru reabilitarea Platoului de la Prefectură şi cel de la Sindicate

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat, luni, că anul acesta administraţia locală intenţionează să restaureze ruinele de la Mitropolie, iar în următorii doi ani să refacă ambele platouri din zona centrală - Platoul Prefecturii şi cel de la Sindicate - pentru a le putea introduce apoi într-un obiectiv turistic.

''Avem trei proiecte mari în ceea ce priveşte urbanizarea zonei centrale. În acest an, deja am aprobat în consiliul local, vor fi refăcute, pe banii primăriei, ruinele de la Mitropolie, din jurul Mitropoliei, vor fi restaurate şi îngrădite pentru a putea fi vizitate (...). Deci anul acesta sunt bani pentru restaurarea ruinelor de la Mitropolie, care vor fi transformate efectiv într-un muzeu în aer liber'', a precizat Gabriel Boriga pentru Agerpres. 

El a adăugat că vor fi reabilitate şi cele două platouri din centrul municipiului, Platoul Prefecturii care poartă numele Piaţa Tricolorului şi Platoul de la Sindicate denumit Piaţa Mihai Viteazul. 

''Urmează ca în 2014 să venim cu o viziune nouă pentru Platoul de la Sindicate, Piaţa Mihai Viteazul, iar în 2015 pentru Platoul Prefecturii. Când spun viziune nouă înseamnă schimbat totul, 100%. Evident că vom întreţine până la acea dată acele zone. Avem ca exemple Sibiul şi Braşovul, aşa vreau să arate Platoul de la Prefectură. Şi după cum vedeţi, dacă Centrul Vechi l-am putut transforma fără nicio problemă într-un competitor pentru orice centru vechi din România, la fel o să fie platoul de la Prefectură. Însă totul se face şi cu bani, şi cu răbdare. Vreau să le facem cu materiale de calitate: cu granit, cu andezit'', a precizat primarul Boriga. 

La acest moment sunt fonduri pentru restaurarea ruinelor de la Mitropolie, precum şi pentru studii de fezabilitate pentru reabilitarea Platoului de la Prefectură şi cel de la Sindicate. 

''Urmează ca pentru zona de la Mitropolie să se facă procedurile pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Sunt 250.000 de lei pentru ruinele de la Mitropolie, iar pentru pieţe sunt 75.000 de lei pentru studii de fezabilitate. Se doreşte o gândire unitară şi o includere într-un obiectiv turistic a celor trei obiective, ruinele şi cele două platouri'', a precizat directorul economic al Primăriei Târgovişte, Daniela Popa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite