Fostul consilier al lui Ponta se întreabă de ce presa îl lasă în pace pe premier: "Vă imaginaţi ce ar fi la BBC dacă premierul britanic s-ar fi operat în Turcia?"

0
0

Fostul consilier al lui Victor Ponta, deputatul de Târgovişte Radu Popa, se miră de faptul că nicio televiziune sau niciun ziar din România nu şi-a trimis corespondenţii în Turcia, acolo unde premierul a ales să se opereze la piciorul stâng. Radu Popa şi-a imaginat "ce ar fi fost la BBC dacă premierul britanic s-ar fi operat în Turcia".

"Victor Ponta este de aproape o săptămână într-un spital din Turcia şi nici o televiziune de ştiri, nici o redacţie "quality" nu au găsit că datoria lor de jurnalişti ar fi să trimită o echipă la faţa locului. De ce nu am văzut nici măcar o echipă a TVR în faţa spitalului, cel puţin în ziua operaţiei, nu ştiu şi nici nu mai contează. Pentru că ce mai contează când nimic nu contează? PS. Vă imaginaţi ce ar fi fost la BBC dacă premierul britanic s-ar fi operat în Turcia?", a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Radu Popa şi-a amintit cum se lucra pe vremea sa în redacţie.

"Pe vremea romantică a jurnalismului, când presa românească nu era doar o divizie bine întreţinută, îmi amintesc că lucram în echipa lui Ion ‎Cristoiu‬, la Realitatea tv. Într-o noapte oarecare, americanii au invadat Irakul. Era a doua oară. Anticipând momentul, domnul Cristoiu nu plecase din redacţie de vreo 40 de ore, cu excepţia câtorva ore pentru schimbul hainelor. La 23.00 (06.00 ora locală) a intrat în direct şi a stat acolo 5 (cinci) ore, timp în care au intrat pe post toţi foştii miniştrii de externe ai României, ambasadorul României la Bagdad şi ambasadorul irakian la Bucureşti, foşti şefi de stat major, comandanţi ai armatei de la vremea respectivă, pe scurt, o avalanşă de oameni conectaţi la evenimente. A fost un curs de jurnalism tv, comprimat în câteva ore. La 06.00 ora României, corespondenţii Realitatea tv erau în faţa MAE, a Guvernului şi Preşedenţiei, cu ultimele noutăţi, cu date despre cetăţenii români surprinşi în Bagdad şi cu numere de telefon pentru familiile lor. Realitatea tv realizase un pod comunicaţional între cele două lumi, în beneficiul telespectatorilor săi",  a mai scris deputatul. 

Radu Popa a fost ales parlamentar pe listele PPDD. El a trecut în septembrie 2014, de la PPDD la PSD si, tot atunci, anunţa că a fost numit consilier pe probleme de politică al lui Victor Ponta. Radu Popa este acum independent.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite