Escroc dat în urmărire internațională, prins într-un apartament din Dâmbovița

0
Publicat:

Un bărbat dat în urmărire internaţională întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de cinci ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune a fost găsit de poliţiştii din Bucureşti.

Bărbat dat în urmărire internațională, prins în Dâmbovița. FOTO Poliția Română
Bărbat dat în urmărire internațională, prins în Dâmbovița. FOTO Poliția Română

Silviu Neagoe, născut în Târgu-Jiu (Gorj) și domiciliat în București, a ajutat o femeie, Manuela Eveline Pestrițu, să încheie un contact de vânzare-cumpărare a două terenuri din Sectorul 1, aceasta prezentându-se sub o identitate falsă, deşi în realitate ea nu deţinea acele proprietăţi.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a fost depistat un bărbat urmărit la nivel naţional şi internaţional, din 17 mai 2011, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Bucuresti, el fiind condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune.

Bărbatul, care se sustrăgea executării măsurii privative de libertate, a fost prins într-un imobil din judeţul Dâmboviţa şi urmează să fie încarcerat într-un penitenciar.

Surse judiciare afirmă că, în 2007, Silviu Neagoe şi Manuela Eveline Pestriţu s-au întânit cu partea vătămată la un notar, unde au semnat un antecontract de vânzare-cumpărare, pentru două terenuri din Sectorul 1.

Femeia s-a legitimat cu o carte de identitate falsă, din care rezulta că se numeşte precum cea care deţine, în realitate, cele două terenuri, şi a semnat, în calitate de vânzătoare, antecontractul, primind de la promitentul cumpărător suma de 10.000 euro, pe care i-a înmânat-o lui Neagoe. Acesta i-a dat lui Pestriţu suma de 1.300 de euro, iar restul de 8.700 euro i-a oprit pentru sine.

Ulterior, cei doi s-au întâlnit iar, la notar, cu persoana vătămată. După redactarea contractului de vânzare-cumpărare, Manuela Eveline Pestriţu, care s-a prezentat sub o identitate falsă şi a prezentat un act de identitate falsificat, a semnat, în calitate de vânzătoare, toate exemplarele contractului, dupa care a primit de la persoana vătămată 80.000 de euro. Banii i-au fost înmânaţi lui Neagoe.

Și ea condamnată, Manuela Eveline Pestrițu şi-a ispăşit pedeapsa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite