Două clase de fotbal de la Nucet vor fi desfiinţate: "Pentru noi reprezintă o lovitură grea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul din Nucet a primit o lovitură puternică în prima parte a lunii februarie. Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a luat hotărârea ca din nou al şcolar să desfiinţeze cele mai importante clase cu profil sportiv ale Liceului Tehnologic Nucet.


În urma verdictului dat de instituţia de învăţământ s-a ajuns ca clasele a V-a şi IX-a să fie suprimate la Grupul Şcolar din sudul judeţului, din cauza faptului că efectivele de elevi sunt foarte mici. În condiţiile existente, auzul acestei veşti a picat precum o lovitură de ciocan în rândul conducerii şi a tururor profesorilor din cadrul liceului din Nucet.

Unul dintre antrenorii şi profesorii de sport ai Grupului Şcolar, Nicu Croitoru a lăsat de înţeles că renunţarea la cele două clase a reprezentat o mare eroare comisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

„Pentru noi desfiinţarea acelor clase reprezintă o lovitură foarte grea. Inspectoratul Şcolar Judeţean a greşit enorm de mult în această privinţă. Nu se poate să suprimi două clase extrem de importante în formarea unui fotbalist. Cei care au luat o astfel decizie ne-au transmis că dispunem de efective foarte mici de elevi. Într-adevăr aşa este, dar până acum, am mers pe calitate şi nu pe cantitate. Nu se poate să ţinem anumiţi elevi la aceste clase care nu au nici o treabă cu fotbalul. Sperăm ca în cele din urmă să găsim o soluţie prentru a nu se ajunge la desfiinţarea lor”, a spus Nicu Croitoru.

Centrul de fotbal de la Nucet a scos în ultimii ani numeroşi fotbalişti care au reuşit să joace la cel mai înalt nivel din România. Întreruperea celor două clase ar putea însemna distrugerea unuia dintre cele mai importante centre de fotbal din ţară. În condiţiile în care Liceul Tehnologic din Nucet nu va mai beneficia de cele două clase de fotbal, copiii din judeţ şi nu numai, care doresc să urmeze o astfel de filieră, sunt nevoiţi să meargă la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Târgovişte şi Grupul Şcolar Industrial , din Moreni.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite