Dimensiunile dezastrului de la Crevedia. Opt case au ars, alte 11 sunt afectate

0
Publicat:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat că opt case au ars şi alte 11 au fost afectate de exploziile de la Crevedia.

Explozia de la Crevedia a produs și multe pagube FOTO Inquam Photos
Explozia de la Crevedia a produs și multe pagube FOTO Inquam Photos

"Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă. Totodată, de la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente şi alte ajutoare pentru cei care au fost afectaţi de incendiul de aseară", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a preşedintelui CJ Dâmboviţa.

El precizează că a discutat cu prim-ministrul Ciolacu şi a convocat o şedinţă a Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Am avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case şi gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară. Tot în cursul acestei dimineţi, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât să acţionăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor", se mai menţionează în postare.

Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat duminică al doilea deces în cazul Crevedia, Dâmbovița. Este vorba despre soția bărbatului decedat ieri, prima victimă a exploziei.

Potrivit secretarului de stat, soția ar fi decedat în urma arsurilor întinse pe 95% din suprafața corporală. Șansele de supraviețuire ale femeii au fost zero. Decesul a avut loc la Floreasca. Soțul femeii – decedat ieri – a murit în urma unui stop cardiac.

Potrivit lui Arafat, pompierii au intrat la intervenție respectând procedurile, dar, din păcate, nu există un risc zero într-o situație de acest gen.

Numărul mare de pompieri răniți în urma exploziei s-a datorat exploziei unei cisterne pe care pompierii încercau să o răcească.

În acest moment, în spitalele din București sunt 46 de victime, internate, 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați.

Potrivit lui Arafat, patru victime au fost deja transferate, două la spitale din Belgia și alte două în Italia. 

Alte cinci persoane ar urma să plece în cursul zilei de duminică, în jurul orei 16.00. De asemenea, o altă aeronava este pregătită să transporte alți pacienți, urmând a se stabili statele care îi vor primi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite