Dezvăluiri șocante în cazul exploziilor de la Crevedia. Ce ascundeau șefii stației GPL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi stenograme au fost făcute publice în dosarul deschis ca urmare a exploziilor devastatoare din Crevedia. Aceste noi dovezi au dezvăluit ce făceau cu adevărat șefii stației GPL cu subalternii lor, chiar înainte de audieri.

foto explozie Crevedia
Noi dezvăluiri în cazul exploziilor de la Crevedia Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit dovezilor descoperite de anchetatori, șefii stației GPL din Crevedia, locul în care mai multe explozii puternice s-au petrecut vara trecută, își învățau subalternii să șteargă dovezile ilegalităților comise, astfel încât să nu fie descoperite de procurori.

Aceste lucruri au fost descoperite prin intermediu unor mesaje interceptate de procurori, care sunt dovada faptului că se realizau transferuri de carburant dintr-o autocisternă în alta, metodată care ar fi fost de vină chiar pentru tragedia care a curat viața mai multor oameni și a produs avarii pentru zeci, de case opt dintre ele fiind distruse integral, potrivit anchetatorilor.

Mai exact, conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului General, șefii stației GPL își învățau subalternii să șteargă mesajele de pe WhatsApp care ar fi putut să îi incrimineze la audieri.

Aceste conversații telefonice au fost înregistrate de anchetatori și adăugate la dosarul trimis în judecată. Cei doi patroni ai stației GPL sunt acuzați de trei infracțiuni, după ce exploziile de la Crevedia din 26 august 2023 au dus la moartea a șase persoane și distrugerea totală a opt imobile. 

În plus, unul dintre patronii stației GPL încearcă din răsputeri să nege aceste acuzații și să scape de an grei de închisoare. Conform procesului-verbal privind analizarea datelor obținute din dispozitivul utilizat de Ionuț Doldurea, motorul de căutare SAFARI a fost folosit pentru căutarea următoarelor informații: țări fără acorduri de extrădare, boli mentale care ar putea servi drept scuză pentru a evita închisoarea, arată rechizitoriul procurorilor.

Atât Ionuț Doldurea, cât și Cosmin Stângă, celălalt patron al stației GPL din Crevedia, au fost trimiși în judecată de Parchetul General pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Firma celor doi, Flagas SRL, care deține stația GPL de la Crevedia, a fost, de asemenea, trimisă în judecată. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite