De Ziua Copilului, intrare gratuită la ZOO Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principala atracţie de la ZOO sunt cei doi pui de maimuţă din rasa Macaca Mulatta
Principala atracţie de la ZOO sunt cei doi pui de maimuţă din rasa Macaca Mulatta

Astăzi este Ziua Internaţională a Copiilor aşa că cei mici sunt în centrul atenţiei. Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Târgovişte s-au gândit şi ei să le ofere un cadou: copiii vor intra gratis să viziteze animalele preferate.

Cei mici au ce să vadă la ZOO Târgovişte şi vor pleca cu o amintire frumoasă. De la începutul anului au venit pe lume caţiva pui de maimuţă, sconcşi, capre pitice olandeze, oi pitice, mufloni, poney sau capre iordaniene.

“În general, animalele pe care le avem la Grădina Zoologică sunt animale adaptate la captivitate, sunt animale crescute de generaţii întregi la noi. Le asigurăm toate condiţiile de hrană şi întreţinere pentru ca ele să fie fericite şi să poată să se reproducă. În fiecare an avem pui atât la păsări cât şi la animale. Anul acesta suntem fericiţi că am reuşit să obţinem pui la sconcşii aduşi anul trecut. Sunt animale care se reproduc la o vârstă fragedă. La 11 luni deja intră la reproducţie. De asemenea, am obţinut pui la mufloni, la maimuţe, la ponei”, ne-a declarat extrem de încântată, directoarea Grădinii Zoologice din Târgovişte, Mihaela Biculescu.

Principala atracţie a locului sunt însă cei doi pui de maimuţă din rasa Macaca Mulatta. În ciuda faptul că sunt ţinute în captivitate iar ochii turiştilor sunt mai mult decât indiscreţi, minunatele maimuţe au reuşit ceea ce aşteptau de mult îngrijitorii: să aducă pe lume urmaşi. Macaca Mulatta trăieşte în ţinuturile nordice ale Indiei şi pot fi întâlnite chiar şi la 2000 de metri altitudine. Se hrănesc cu fructe, seminţe şi insecte.
Astăzi, adulţii vor plăti bilet întreg, adică 7 lei. Grădina este deschisă până la ora 19:00.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite