Dâmboviţa: Vizită a unei delegaţii chineze din Guangxi Zhuang la Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie din Republica Populară Chineză, condusă de guvernatorul provinciei Guangxi Zhuang, Chen Wu, a fost prezentă, marţi, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru a discuta despre posibile domenii de colaborare între administraţiile celor două regiuni.

''Sunt conturate unele domenii de colaborare, în primul rând la nivelul Universităţii Valahia, sunt semnate acorduri de colaborare între municipiul Târgovişte şi oraşul Guilin, între oraşul Pucioasa şi un oraş din China, Yangshuo. Vrem să concretizăm ca specialişti din administraţie să se deplaseze în China, persoane din China să vină, astfel încât, în concret să dezvoltăm şi să facem şi anumite activităţi care au o anumită concreteţe'', a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

image

Judeţul Dâmboviţa este înfrăţit, de anul trecut, cu regiunea Guangxi Zhuang.

''Vizita delegaţiei chineze în judeţul Dâmboviţa reprezintă un bun prilej de consolidare a relaţiei de colaborare şi prietenie încheiată între cele două regiuni la începutul anului 2016 (...). În ceea ce priveşte vizita de astăzi, principalele puncte ale discuţiilor abordate au vizat prezentarea celor două regiuni în vederea identificării principalelor direcţii de transpunere în practică a obiectivelor acordurilor de colaborare. În acest sens, unul dintre cele mai importante subiecte asupra cărora au fost făcute comentarii de către cei prezenţi l-a constituit importanţa dezvoltării sistemului educaţional (...) fiind iniţiaţi primii paşi la nivelul schimburilor de experienţe între Universitatea Valahia din Târgovişte şi Universitatea Politehnică din oraşul Guilin'', se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

image

Guvernatorul provinciei Guangxi Zhuang, Chen Wu, a vorbit despre colaborări în domeniile educaţional, sanitar şi cultural, dar şi în cel economic, industrial.

''Consider că putem să începem să identificăm oportunităţi de colaborare. Sunt multe domenii ale relaţiilor multilaterale încheiate care necesită dezvoltare precum este cel educaţional, sanitar sau cultural. Însă, este nevoie să punem bazele unei colaborări şi în domeniul economic, industrial. Acesta este scopul vizitei mele'', a precizat guvernatorul provinciei Guangxi Zhuang, Chen Wu.

Programul delegaţiei chineze în judeţul Dâmboviţa a inclus şi o vizită la Ansamblul Monumental Curtea Domnească Târgovişte.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite