Cum ne schimbă „efectul Prana“ şi de ce este bine să petrecem cât mai mult timp în natură, în aer curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lume există tot felul de energii invizibile. Printre ele, spun experţii, este energia vitală, energia pură, numită „Prana“. Cu cât învăţăm să beneficiem din plin de ea, cu atât vom fi mai sănătoşi şi vom trăi mai mult, spun specialiştii în biofizică.

tamara iscru

Prana ne asigură sănătatea fizică şi psihică, dezvoltarea personală, fericirea, echilibrul, armonia şi bunăstarea, pacea şi liniştea sufletească. Sunt înconjuraţi de această energie vitală acolo unde este lumină şi oxigen, care este de preferat a fi cât mai nepoluat.

“Trebuie să înţelegem că respiraţia este prima nevoie fundamentală, iar poziţionarea ei pe primul loc  este realizată prin faptul că fără respiraţie nu putem trăi decât 4 minute. Primele celule care sunt agresate cele cerebrale, după care intervine sistemul cardio-respirator şi se moare. Pe de altă parte trebuie să înţelegem că este esenţial să ne gândim mereu la calitatea aerului respirat. Ultimele studii ne arată, diferit de ceea ce ştiam din şcoala elementară - că aerul respirat este format din azot, exigen şi alte elemente chimice  şi particule - că aerul inspirat conţine şi lucruri esenţiale, denumite particule de energie”, spune psiholog Tamara Iscru, specialist în biofizică.

Oamenii din India antică o numeau "Prana".  Cuvântul sanscrit "Prana", se poate traduce ca "energie absolută". Chinezii antici o numeau "Chi" (sau "Qi"), japonezii / niponii foloseau termenul Kí / Khí, vietnamezii îi spuneau "Tinh", iar la grecii antici "Pneuma". Polinezienii au numit aceasta forţă vitală misterioasă "Mana".  

Energia pură menţine viaţa

“Aceste particule conţin elemente care au posibilitatea de a genera energia vitală, care înseamnă de fapt menţinerea vieţii. Absenţa oxigenului şi a acestor particule creează disfuncţii care merg mână în mână cu patologia modernă. Bolile de care suferă omul modern sunt mai complexe şi deobicei nu este vorba doar de o singură boală, ci de sisteme întregi care sunt interconectate şi acest lucru se datorează şi faptului că în anumite zone geografice, aerul nu este de bună calitate”, mai spune Tamara Iscru.

Cum putem beneficia din plin de prana

Aerul curat este bogat în prana, în energie vitală, energie pură, iar lumina naturală vine ca un “pansament” pentru minte şi corp. De aceea este bine să petrem cât mai mult timp în aer liber. Toată lumea vie trăieşte cu aceaste particule de energie, inclusiv plantele şi animale. O soluţie la îndemâna tuturor este creşterea plantelor de interior, care asigură un aer proaspăt şi ozonat.

“Într-o casă sau într-un birou se pot pune plante de interior. Ferigile de cameră sunt generatoare de ioni negativi, plantele cu flori sunt bune, cum ar fi violeta de Parma sau violeta africană. De asemenea, busuiocul sau muşcata sunt bune pentru ozonizarea aerului. În general cam toata plantele sunt bune pentru cameră cu condiţia ca ele să fie îngrijite, să le schimbi pământul, să le uzi şi să vorbeşti cu ele. În Târgovişte aerul este destul de bun, pentru că noi sunt situaţia într-un climat subcarpatic, aproapiat de Munţii Bucegi şi zonele de împădurire sunt destul de bogate, astfel încât prana se găseşte. Pe de altă parte nu mai avem nici acest unităţi industriale care poluau foarte mult”, adaugă Tamara Iscru.

Târgovişte

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite